Američania predstavili trénera na MS, Švédi bez hviezdnych obrancov

Švédsky obranca Erik Karlsson (číslo 65) v drese San Jose.
Švédsky obranca Erik Karlsson (číslo 65) v drese San Jose. (Autor: SITA/AP)
TASR|10. máj 2021 o 21:08

Svetový šampionát začína 21. mája.

BRATISLAVA.  Hokejistov USA povedie na majstrovstvách sveta v Lotyšsku tréner Jack Capuano. Asistovať mu budú Nate Leaman a Adam Nightingale.

Päťdesiatštyriročný Capuano je asistent trénera v Ottawe Senators a v reprezentácii sa predstaví po štvrtý raz. Predtým viedol hráčov do 18 rokov na Pohári piatich národov 2005, na MS 2016 a v roku 2017 bol asistentom trénera.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo poskladať úžasný trénerský tím. Ich znalosti amerického hokeja a medzinárodné skúsenosti budú obrovským prínosom," citoval portál TSN generálneho manažéra reprezentácie USA Chrisa Druryho. 

Novinky pred štartom šampionátu priniesol aj švédsky tím, ktorý bude 30. mája súperom Slovákov v základnej A-skupine. 

Majstrovstiev sveta sa nezúčastnia hviezdni obrancovia Erik Karlsson (San Jose) a Rasmus Dahlin (Buffalo). 

Karlsson bol počas sezóny v kontakte s reprezentačným trénerom Johanom Garpenlövom a spolu debatovali aj na tému MS. Keď s ním však bude hovoriť najbližšie, bude mu musieť povedať nie.

"Skutočne rád by som prišiel reprezentovať svoju krajinu, vždy s radosťou hrám za národný tím a mal som v úmysle prísť aj na vlaňajší šampionát.

No tento rok pre situáciu v rodine, COVID-19 a ďalšie dôvody bude pre mňa ťažké zúčastniť sa na majstrovstvách," citoval dvojnásobného víťaza Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu NHL denník Aftonbladet.

Dahlinovi sa končí zmluva v Buffale, čakajú ho rokovania o novej a pravdepodobne nebude chcieť riskovať zranenie na MS.

"Hráči, ktorí sa chystajú podpísať nové dlhodobé kontrakty, vo väčšine prípadov odmietnu prísť. Je na danom hráčovi, ako sa k tomu postaví. Samozrejme, potom je to aj otázka výšky poistky," uviedol Garpenlöv.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Američania predstavili trénera na MS, Švédi bez hviezdnych obrancov