Slovenský tím opustili traja hráči. Prví hokejisti z Ameriky prídu tento týždeň

Daniil Fominych strelil v príprave dva góly.
Daniil Fominych strelil v príprave dva góly. (Autor: TASR)
sportnet, TASR, SITA|10. máj 2021 o 12:35 (aktualizované 10. máj 2021 o 12:48)

Slováci začali s posledným blokom domácej prípravy.

BRATISLAVA . V príprave slovenskej hokejovej reprezentácia na majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige už nepokračujú brankár Matej Tomek a mladí útočníci Daniil Fominych s Andrejom Kollárom.

Informuje o tom oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Tento týždeň sa zapojí do prípravy dvojica zo zámoria - brankár Adam Húska a útočník Róbert Lantoši. "V nedeľu sa ešte idem druhý raz zaočkovať a v utorok letím domov," povedal Lantoši v talk šou Z voleja. 

Okrem nich reprezentačný tím vystužia aj Michal Ivan a Miloš Kelemen z majstrovského HKM Zvolen

Kollára sprevádzali zdravotné problémy

"Matej Tomek sa k tímu pripojil pred druhým kempom v „bubline“, ale do zápasu nenaskočil. Daniil Fominych a Andrej Kollár odohrali zhodne po sedem prípravných zápasov.

Fominych v nich strelil dva góly, Kollár jeden. Druhého menovaného však v závere minulého týždňa sprevádzali zdravotné problémy," referuje web HockeySlovakia.sk.

Slováci už majú za sebou všetkých osem prípravných duelov pred svetovým šampionátom, dosiahli v nich päť víťazstiev a tri prehry.

Lantošimu sa v zámorí darilo

Dvadsaťtriročný gólman Húska začal aktuálnu sezónu v extraligovom Zvolene, po odchode do zámoria chytal za tím Hartford Wolf Pack v AHL.

Tam absolvoval spolu trinásť stretnutí a pripísal si v nich deväť víťazstiev a štyri prehry. Do seniorskej reprezentácie sa dostal premiérovo v kariére.

Róbert Lantoši rozbiehal tento ročník v extraligovej Nitre, po odchode do USA hral v AHL za Providence Bruins a v 25 zápasoch mal bilanciu deväť gólov a šesť asistencií.

V slovenskej reprezentácii doteraz absolvoval 18 stretnutí a strelil v nich dva góly.

Bez najužitočnejšieho hráča play off

S určitosťou však padol príchod držiteľa Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča Kaufland play off Tipos Extraligy Dávida Skokana. Útočník Popradu nastupoval v závere sezóny s viacerými zdravotnými problémami.

Aj preto musel odmietnuť pozvánku do reprezentácie, namiesto MS ho čaká operácia kolena.

"V semifinále ma trafil do kolena Michalovčan Erkinjuntti a poškodil mi chrupavku v kolene. Vo finále som mal otras mozgu. Keď ma v úvode posledného zápasu nešťastne trafil Viedenský pukom, tak ma vyplo.

Neurobil to samozrejme naschvál, ale mne sa už stačilo dotknúť brady a išiel som na ľad. Som naozaj veľmi vyčerpaný," povedal Skokan pre hockeyslovakia.sk.

"Telefonovali sme s pánom Otom Haščákom, ale bohužiaľ, to teraz nejde. Pozvánku si veľmi cením a do budúcnosti som tomu otvorený. Teraz však nepôjdem k národnému tímu, ale na operačný stôl s kolenom."

V pondelok Slováci začali s posledným blokom domácej prípravy, tradične sa ich prechodným domovom stali Piešťany.

Do dejiska MS sa presunú v nedeľu 16. mája, prvý zápas na turnaji ich čaká v piatok 21. mája proti Bielorusom.

Aktualizovaný káder Slovenska pred MS v hokeji 2021

Brankári: Július Hudáček (Spartak Moskva), Branislav Konrád (HC Olomouc), Adam Húska (Hartford Wolf Pack)

Obrancovia: Samuel Kňažko (TPS Turku), Šimon Nemec (HK Nitra), Martin Bučko, Marek Ďaloga (obaja HC Dynamo Pardubice), Daniel Gachulinec (HC 07 Detva), Mário Grman (SaiPa Lappeenranta), Adam Jánošík (IK Oskarshamn), Patrik Koch (HC Vítkovice Ridera), Martin Gernát (HC Oceláři Třinec), Mislav Rosandič (Bílí Tygři Liberec)

Útočníci: Juraj Slafkovský (TPS Turku), Dávid Buc (iClinic Bratislava Capitals), Martin Faško-Rudáš (HC 05 Banská Bystrica), Adrián Holešinský (HK Nitra), Pavol Regenda (HK Dukla Michalovce), Matúš Sukeľ (HC Sparta Praha), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Adam Liška (Severstaľ Čerepovec), Peter Cehlárik, Marek Hrivík (obaja Leksands IF), Michal Krištof (Kärpät Oulu), Róbert Lantoši (Providence Bruins)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Slovenský tím opustili traja hráči. Prví hokejisti z Ameriky prídu tento týždeň