Kto chce vidieť Slovákov na MS, mal by si kúpiť permanentku

Zľava marketingový manažér 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji Lukáš Donoval, zástupkyňa spoločnosti Ticketportal Stanislava Šebeňová, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút a riaditeľ marketingu 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji Vladimír Janček počas tlačovej konferencie.
Zľava marketingový manažér 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji Lukáš Donoval, zástupkyňa spoločnosti Ticketportal Stanislava Šebeňová, prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút a riaditeľ marketingu 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji Vladimír Janček počas tlačovej konferencie. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela, TASR|11. sep 2018 o 10:12

Predaj sa začne 19. septembra. Koľko budú stáť lístky?

Na Slovensku to bude športová udalosť roka. Už o niekoľko dní sa spustí predaj vstupeniek na majstrovstvá sveta 2019 v hokeji, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a Košiciach.

Sledovať zápasy šampionátu priamo z hľadiska sa bude dať aj za dvadsať eur, fanúšikovia slovenského tímu však budú musieť zaplatiť za vstupenky oveľa viac.

Je takmer isté, že kto chce vidieť zápasy slovenských hokejistov naživo, musí si zakúpiť niektorý z balíčkov vstupeniek. Tie pôjdu do predaja už v stredu 19. septembra o 9.19 h.

V roku 2011, keď sa na Slovensku uskutočnil hokejový šampionát prvýkrát v ére samostatnosti, dopyt po vstupenkách výrazne prevýšil ponuku.

Dve fázy predaja

„Lístky sa budú dať kúpiť osobne v kamenných predajniach siete Ticketportal alebo prostredníctvom internetu na stránke hockeyslovakia.sk,“ povedal šéf marketingu MS Vladimír Janček.

Jeden záujemca si bude môcť kúpiť štyri vstupenky z jedného typu.

Zápasy Slovenska v základnej skupine

  • Piatok 10. mája o 20.15 USA – Slovensko
  • Sobota 11. mája o 20.15 Slovensko – Fínsko
  • Pondelok 13. mája o 20.15 Slovensko – Kanada
  • Streda 15. mája o 20.15 Nemecko – Slovensko
  • Piatok 17. mája o 16.15 Francúzsko – Slovensko
  • Sobota 18. mája o 20.15 Veľká Británia - Slovensko
  • Utorok 21. mája o 16.15 Slovensko – Dánsko
<>

/V prípade postupu zo skupiny odohrá Slovensko štvrťfinálový zápas v Bratislave o 20.15 h./

V prvej fáze sa budú predávať balíky vstupeniek na základné skupiny a play off, denné vstupenky na zápasy v základných skupinách a limitovaný počet vstupeniek Follow your team.

Druhá fáza predaja sa spustí v decembri 2018 a k dispozícii budú denné vstupenky na play off. V poslednej fáze od februára 2019 pôjdu do predaja lístky na jednotlivé zápasy.

Pre fanúšikov slovenského tímu to znamená, že k vstupenkám na zápasy zverencov Craiga Ramsaya sa v prvej fáze dostanú najmä prostredníctvom denných vstupeniek (na dva až tri zápasy v konkrétny deň) alebo balíka vstupeniek Follow your team (Sleduj svoj tím).

Denné vstupenky sa budú predávať od 45 eur, ale v deň slovenských zápasov v Košiciach bude ich cena minimálne 95 eur.

Balíček vstupeniek na všetky zápasy slovenského mužstva v základnej skupine v Košiciach (Follow your team) vyjde fanúšika od 380 (II. kategória) do 475 eur (I. kategória). Do predaja však pôjde len sto balíčkov na každú arénu. Teoreticky teda môžu všetky balíčky vykúpiť fanúšikovia jedného tímu.

„Z predchádzajúcich šampionátov však máme skúsenosti, že sa tento počet rozdelí proporcionálne,“ hovorí marketingový manažér MS Lukáš Donoval.

Do predaja tri štvrtiny kapacity štadiónov

Na oboch štadiónoch budú pre fanúšikov dostupné tri štvrtiny celkovej kapacity. V Košiciach je celková kapacita 8165 divákov, v Bratislave 9774 divákov. Približne štvrtinu kapacity musia organizátori rezervovať.

„Sú to lístky pre Medzinárodnú hokejovú federáciu, pre marketingového partnera, pre jednotlivé mužstvá, ktoré sa na turnaji zúčastnia a pre média. S IIHF ešte rokujeme, či by sa toto percento dalo znížiť. Takže tri štvrtiny kapacity, ktoré pôjdu do predaja, nemusia byť konečné," povedal riaditeľ marketingu 2019 IIHF MS v ľadovom hokeji Vladimír Janček.

Ceny vstupeniek počas MS 2011 boli nižšie. Zápas v základnej skupine vyšiel od 40 eur, štvrťfinále od 83. Vstupenka na finále bola lacnejšia o sto eur. Predaj zo vstupeniek je hlavným príjmom organizátorov MS.

Ceny vstupeniek

Vstupenka na jeden zápas základnej skupiny od 10 do 75 eur.

Denná vstupenka na zápasy základnej skupiny od 45 do 175 eur.

Permanentka na zápasy v základnej skupine od 985 eur.

Permanentka na celé podujatie v Košiciach od 1015 eur, v Bratislave od 1590 eur.

Štvrťfinálový zápas MS v Bratislave o 20.15, v ktorom budú v prípade postupu hrať slovenskí hokejisti vyjde na 70 až 100 eur.

„K organizácii šampionátu sme pristúpili citlivo. Majstrovstvá nebudú najnavštevovanejšie vzhľadom na infraštruktúru, ale chceme ich urobiť emocionálne silné a podľa toho sme sa snažili pristupovať k cenotvorbe vstupeniek. Máme skúsenosť z roku 2011, vtedy bol ale iný systém šampionátu. Snažili sme sa neprekročiť cenovú hladinu, ktorú v našom regióne nastavilo susedné Česko pri organizácii šampionátu 2015.

Práve tá sa v konečnom dôsledku ukázala ako úspešná. Zostáva len veriť, že si ľudia cestu na štadióny nájdu," povedal šéf Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Hokejový šampionát v Bratislave a v Košiciach sa uskutoční od 10. do 26. mája 2019. V základnej skupine v Bratislave bude hrať Švédsko, Rusko, Česko, Švajčiarsko, Nórsko, Lotyšsko, Rakúsko a Taliansko. V Košiciach Kanada, USA, Fínsko, Nemecko, Slovensko, Dánsko, Francúzsko a Veľká Británia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kto chce vidieť Slovákov na MS, mal by si kúpiť permanentku