Obhajcovia titulu z Kanady strelili Slovincom sedem gólov

Slovinský brankár Gasper Kroselj pri zákroku v zápase proti Kanade.
Slovinský brankár Gasper Kroselj pri zákroku v zápase proti Kanade. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. máj 2017 o 12:15

Slovinsko prehralo s Kanadou 2:7.

B-skupina (Paríž):

Slovinsko - Kanada 2:7 (0:3, 1:3, 1:1)

Góly: 36. Muršak (Sabolič, Pretnar), 58. Urbas (Kranjc, Pretnar) - 5. Barrie (Simmonds, Konecny), 15. MacKinnon (Skinner, Barrie), 17. Point (Konecny), 25. MacKinnon (Giroux, de Haan), 26. MacKinnon (Marner, Barrie), 38. Marner (Konecny), 48. Skinner (MacKinnon, Barrie).

Rozhodcovia: Wehrli (Švajč.), Lemelin (Rak.) - Kohlmüller (Nem.), Malmqvist (Švéd.) vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 9 128 divákov.

Slovinsko: Krošelj - Kovačevič, Robar, Kranjc, Vidmar, Pretnar, Gregorc, Podlipnik, Tavželj - Sabolič, Tičar, Ograjenšek - Urbas, Muršak, Verlič - Rodman, Goličič, Kuralt - Pem, Mušič

Kanada: Johnson - Demers, Vlasic, Barrie, de Haan, Morrissey, Matheson - Duchene, Scheifele, O'Reilly - MacKinnon, Giroux, Skinner - Marner, Point, Konecny - Simmonds, Schenn, Killorn

Pozrite si, ako Kanaďania porazili Slovincov: fotogaléria

7.5.2017

PARÍŽ. Kanadskí hokejisti zvíťazili vo svojom druhom vystúpení v parížskej B-skupine MS nad Slovinskom vysoko 7:2 a so šiestimi bodmi vedú priebežnú tabuľku.

Obhajca titulu rozobral staronového účastníka elitnej kategórie za necelých 17 minút, keď mu nasúkal tri góly. Hetrikom sa na výhre podieľal Nathan MacKinnon.

Kanaďanov čaká ďalší zápas už v pondelok, keď o 16.15 nastúpia proti Bielorusom. Slovinci, ktorí majú na konte zatiaľ bod, si po dni voľna zmerajú v utorok sily s Nórmi (16.15).

Online prenos MS v hokeji 2017: Slovinsko - Kanada

Majstrovstvá sveta Skupina B 2016/2017
07.05.2017 o 12:15
Slovinsko
2:7
(0:3, 1:3, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Kanada
Prehľad
Góly a asistencie: 36. Muršak (Sabolič), 58. Urbas (Kranjc, Pretnar) – 5. Barrie (Simmonds, Konecny), 15. MacKinnon (Skinner, Barrie), 17. Point (Konecny), 25. MacKinnon (Giroux, de Haan), 26. MacKinnon (Marner, Barrie), 38. Marner (Konecny), 48. Skinner (MacKinnon, Barrie). Rozhodca: Tobias Wehrli (SUI), Mark Lemelin (AUT) – Lukas Kohlmuller (GER), Andreas Malmqvist (SWE)..
Prenos
Kanada potvrdila rolu favorita a bez najmenších problémov zdolala Slovinsko výsledkom 2:7. Siedmy gól kolísky hokeja zaznamenal Jeff Skinner a gólový účet zápasu uzavrel v 58. minúte počas avizovaného trestu Jan Urbas. Najlepším hráčom zápasu na strane Kanady bol vyhlásený Nathan MacKinnon, ktorý je prvým mužom s hattrickom na MS v hokeji 2017. Na druhej strane bol ocenený Robert Sabolič, ktorý sa zaskvel najmä peknou prihrávkou na prvý gól Jana Muršaka. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele.
Koniec zápasu.
59:25
Kanada sa dostala do prečíslenia dvoch proti jednému. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Alex Killorn, ale jeho pokus z ťažkého uhla trafil len rameno slovinského brankára.
58:44
Kanaďania sa snažil ešte skórovať, ale Wayne Simmonds z priestoru medzi kruhov trafil len dobre postaveného brankára Gašpera Krošelja.
57:55

57:55
goalSlovinsko dalo gól!
Rozhodcovia signalizovali vylúčenie Marca-Édouarda Vlasica, ale to sa napokon nekoná. Slovinci dokázali skórovať počas avizovaného trestu, keď vytvorili tlak na kanadskú bránu a z tesnej blízkosti pretlačil puk do siete JAN URBAS. Asistencie: Aleš Kranjc a Klemen Pretnar.
57:12
Jan Muršak teraz prešiel stredom obrannej tretiny Kanady a dokázal nebezpečne vystreliť. Chad Johnson ale dobre zasiahol svojou lapačkou a puk vyrazil do bezpečnej zóny.
56:35
Pomaly sa blíži záver presilovej hry kanadského tímu. Peknú individuálnu akciu predviedol Jeff Skinner, no nepodarilo sa mu trafiť priestor brány Chada Johnsona.
55:54
Pekná akcia favorita zápasu. Po prihrávke z ľavej strany sa dostal do zakončenia Wayne Simmonds a veľa nechýbalo k tomu, aby útočník čiernej pleti dopravil puk do brány.
55:27
Kanaďania hrajú presilovú hru opäť veľmi profesorsky. Zatiaľ sa nedostali k priamej strele na bránu a novú akciu začínajú od vlastnej brány.
54:42
Kanada si zahrá po dlhšom čase aj presilovú hru. David Rodman si v súboji s kanadským obrancom pomohol faulom a dostáva dve minúty za hákovanie.
54:22
Pomaly sa nám blíži posledná päťminútovka dnešného zápasu. Kanada zrejme dvojciferný počet gólov nezaznamená, no do tabuľky si pripíše ďalšie tri body.
53:43
Teraz sa črtala možnosť na prečíslenie pre hokejistov Slovinska. Výborne ale zapracoval Tyson Barrie, ktorý hrá dnes veľmi dobré stretnutie. Jeho štyri body hovoria jasnou rečou.
52:28
importantVeľká šanca na strane Kanady! Aktívny Travis Konecny ušiel obrancom súpera a postupoval sám na bránu. Mieril to brankárovi medzi nohy, no jeho úmysel brankár Gašper Krošelj dokonale prečítal.
52:06
Slovinskí hokejisti stratili puk v obrannom pásme a po prihrávke Mitcha Marnera sa dostal do zakončenia Brayden Point. Útočník z Tampy Bay ale zaváhal a z tesnej blízkosti nedokázal skórovať.
51:34
Gašper Krošelj sa musel mať na pozore, keďže od modrej čiary vystrelil obranca Michael Matheson. Jeho tvrdá strela narazila len do betónov slovinského brankára.
50:08
Claude Giroux nie je v dnešnom zápase príliš aktívny. Teraz ale vymyslel peknú prihrávku pred bránu a Jeff Skinner nebol ďaleko od strelenia druhého gólu.
49:34
Kanaďania kombinovali v útočnom pásme, ale nepodarilo sa im vytvoriť si streleckú pozíciu. Slovinci sa následne dostali aj do prvého zakončenia v tretej tretine.
49:00
Vhadzovať sa bude v strednom pásme, keďže Slovinci neprešli do útočnej tretiny v rámci pravidiel. Parížska réžia nám ponúka pohľad na Tysona Barrieho, ktorý dnes nazbieral už štyri body.
48:23
Jan Urbas získal puk v útočnom pásme, no nemal podporu svojich spoluhráčov, ktorí išli striedať. Proti trom kanadským obrancom mal veľmi malú šancu na úspech.
47:43
Kanada strelila takmer svoj ôsmy gól v zápase. Skvelú individuálnu akciu predviedol Alex Killorn. Po jeho zrazenej strele sa k dorážke z tesnej blízkosti dostal Brayden Schenn, ale napokon nepretlačil puk do siete.
47:07

47:07
goalKanada dala gól!
Trochu kuriózny gól si na svoje konto pripisuje JEFF SKINNER. Po akcii Nathana MacKinnona si zobral puk v útočnom pásme a z pomerne náročnej pozície vystrelil. Jeho pokus bol ešte tečovaný a aj vďaka tomu zapadol presne za chrbát prekvapeného Gašpera Krošelja. Asistencie: Nathan MacKinnon a Tyson Barrie.
46:25
Teraz sa dostal k dobrému streleckému zakončeniu aj Mark Sheifele. Najproduktívnejší hráč kanadského tímu z hráčov NHL sa pekne predral do zakončenia, no nestrelil siedmy gól svojho tímu.
45:51
K dobrej strele sa dostal Matt Duchene. Jeho pokus mieril k pravej žrdi, no v ceste do brány mu zabránil dobrý zákrok Gašpera Krošelja.
45:20
Hrá sa veľmi dlho bez prerušenia. Kanada zjavne zdvihla nohu z plynového pedálu, no napriek tomu sa slovinskí obrancovia musia obracať.
44:37
Slovinci sa snažia skorigovať skóre dnešného zápasu. Napriek päťgólovej strate naďalej útočia a chcú prekonať Chada Johnsona v kanadskej bráne.
43:49
Tyson Barrie nahadzoval puk pred slovinskú bránu. Puk sa snažil tečovať Wayne Simmonds, no napriek jeho aktivite sa mu skórovať nepodarilo ani teraz.
42:35
Máme za sebou pomerne rozháraný úsek hry. Kanada sa síce držali v útočnom pásme, no nedokázali si vypracovať pozíciu na ohrozenie súperovej brány.
41:50
O ďalší strelecký pokus sa postaral Mark Scheifele. Ten ale mieril len do lapačky Gašpera Krošelja, a tak sa bude vhadzovať v útočnom pásme kolísky hokeja.
41:34
Kanada mala teraz problémy v rozohrávke. Situáciu napokon vyriešil na výbornú až brankár Chad Johnson, ktorý vybehol poriadne ďaleko od svojej brány.
40:49
Na druhej strane pohrozil Travis Konecny. Ten sa snažil individuálne predsadiť proti trom hráčom Slovinska, no napokon situáciu nezvládol podľa svojich predstáv.
40:25
Slovinci opäť začali aktívne. Jan Muršak hľadal pred bránou Roka Tičara, ale prihrávka na bývalého hráča Slovana Bratislava nebola presná.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Aj druhá tretina bola bohatá na góly. Dokonca sme v nej videli ešte o jeden presný zásah viac ako v prvej časti hry. Kanada splnila svoju trojgólovú normu, keď hattrick skompletizoval Nathan MacKinnon a do streleckej listiny sa zapísal aj mladý Mitch Marner. Kanadský brankár Chad Johnson nemal veľa práce, no napriek tomu musel aj on loviť puk zo svojej siete. Po peknej akcií Roberta Saboliča ho totiž z tesnej blízkosti prekonal šikovným tečom Jan Muršak. Kanada po dvoch tretinách vedie 1:6 a jedinou otázkou je to, či sa pokúsi nasúkať outsiderovi zápasu dvojciferný počet gólov.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:15
V závere prostrednej tretiny to ešte predsa len Kanaďania skúsili, no do zakončenia sa nedostali. Gašper Krošelj nemusel zasahovať a zostáva na šiestich inkasovaných góloch.
38:35
Na ľadovej ploche je teraz viac priestoru, čo by malo viac vyhovovať Kanaďanom. Tí sa ale dopredu príliš nehrnú a zrejme v pokoji dohrajú druhú časť zápasu.
37:48
Tentokrát sa bude vylučovať na oboch stranách. Calvin de Haan dostáva dve minúty za nedovolené bránenie, no rovnaký trest za filmovanie dostáva aj Boštjan Goličič
37:11

37:11
goalKanada dala gól!
Dámy a páni, tento pán hokejista má len 20 rokov. MITCH MARNER dostal prihrávku spoza brány od Travisa Konecneho, elegantným spôsobom si položil Gašpera Krošelja i dvoch slovinských obrancov a následne bez problémov namieril do opustenej brány. Asistencia: Travis Konecny.
36:44
Robert Sabolič predviedol peknú individuálnu akciu. Dokonca vystrelil spoza kanadského obrancu, no tento raz sa brankár Calgary Flames nenechal prekvapiť.
36:12
Jason Demers už nezachytil puk na útočnej modrej čiare. Musel tak vykorčuľovať do stredného pásma, odkiaľ bude zakladať ďalšiu akciu svojho mužstva.
35:44

35:44
goalSlovinsko dalo gól!
Pekný hokejový moment aj zo strany slovinského mužstva. Po vhadzovaní v obrannej tretine získal puk Robert Sabolič, prešiel po ľavej strane až do útočného pásma a presnou prihrávkou našiel JANA MURŠAKA. Kapitán tímu šikovne tečoval puk a prekonal Chada Johnsona. Asistencia: Robert Sabolič.
35:12
Michael Matheson šikovne zaviezol puk do útočného pásma. Pred bránou číhal osamotený Nathan MacKinnon, ale zatiaľ štvrtý gól v dnešnom zápase nepridal.
34:00
Pekná akcia kanadského tímu. Travis Konecny získal puk na útočnej modrej čiare, zasekol si obrancu súpera, ale jeho pokus z medzi kruhov nemieril do priestoru brány.
33:38
Brayden Point teraz zostal úplne voľný pred slovinskou bránou. Možno ale trochu zbytočne hľadal Travisa Konecneho, ktorý bol dostatočným spôsobom bránený.
32:57
Po reklamnej prestávke sa dostali k dvom strelám aj Slovinci. Ken Ograjenšek trafil len kanadského obrancu a Matic Podlipnik následne strelou od modrej čiary netrafil bránu.
32:39
V priebehu niekoľkých sekúnd musel Gašper Krošelj dvakrát zasahovať. Najskôr z otočky pálil Wayne Simmonds a následne z tesnej blízkosti tečoval prihrávku Braydena Schenna jeho spoluhráč Alex Killorn – skóre sa nemenilo.
31:16
Chad Johnson musel zasahovať, ale so strelou do stredu brány nemal veľké problémy. Pomaly sa končí už aj klasická početná výhoda slovinského mužstva.
30:54
Kanada vyhadzuje puk zo svojho obranného pásma. Navyše, už hrá so štyrmi hráčmi, keďže sa na ľadovú plochu vrátil hrdina zápasu Nathan MacKinnon.
30:15
importantSlovinci mali veľkú šancu skórovať. Po diagonálnej prihrávke cez bránkovisko zakončoval z pravej strany Rok Tičar, ale jeho strela švihom mierila tesne nad kanadskú bránu.
29:38
Slovinci nevyhrali vhadzovanie, a tak sa Kanaďania oslobodili. Hokejisti prehrávajúci o päť gólov sa ale rýchlo vrátili do útočného pásma a kombinujú v ňom.
29:23
Slovinsko má k dispozícii výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. Dvojminútový trest za hákovanie dostáva elitný obranca prvej formácie Jason Demers.
28:48
Slovinci sa snažili vykombinovať hráčov Kanady, no streleckému pokusu z pravej strany chýbala razancia. Následne sa javorové listy dostávajú z obranného pásma.
28:25
Po reklamnej prestávky si zahrajú presilovú hru aj hokejisti Slovinska. Nathan MacKinnon si po strelení hattricku oddýchne na trestnej lavici, keďže dostáva dve minúty za sekanie.
27:44
Kanaďania sa opäť presunú do svojho útočného pásma. Slovinci si nerozumeli v rozohrávke, a tak rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie outsidera dnešného stretnutia.
27:12
Travis Konecny je dnes veľmi aktívny. Aj teraz sa snažil presadiť individuálne, no v súboji s jedným zo slovinských obrancov dostal poriadne tvrdý hit.
26:27
Slovinskí hokejisti sa snažia niečo vymyslieť, no mali sa sústrediť najmä na defenzívu. Pokiaľ budú pokračovať v podobnom duchu, môžu dostať dvojciferný počet gólov.
25:44

25:44
goalKanada dala gól!
NATHAN MACKINNON skompletizoval v dnešnom zápase hattrick! V presilovej hre sa dostal k strele z ľavého kruhu na vhadzovanie a trafil presne do horných častí slovinskej brány. Zápas sa mení na exhibíciu kolísky hokeja. Asistencie: Mitch Marner a Tyson Barrie.
25:14
Kanada si zahrá ďalšiu presilovú hru. Nathan MacKinnon dostal hokejkou do tváre, a tak dostáva menší trest za nedovolenú hru vysokou hokejkou Jan Muršak.
24:44

24:44
goalKanada dala gól!
Gašper Krošelj opäť vyťahuje puk zo svojej brány. Parádnu akciu predviedol Claude Giroux, ktorý sa po kolmej prihrávke Calvina de Haana krásne otočil a zakončil. Jeho pokus slovinsky brankár vyrazil, no následne upratal puk do siete NATHAN MACKINNON. Asistencie: Claude Giroux a Calvin de Haan.
24:20
Po nepresnej prihrávke Roka Tičara sa vydal do rýchleho brejku Matt Duchene. Obrancovia Slovinska sa ale stihli vrátiť, a tak sa útočník Colorada Avalanche do zakončenia nedostal.
23:15
Hra je prerušená a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Parížska réžia nám ponúkla spomalený záber predošlej strely Matica Podlipnika, ktorú vlastným telom zblokoval Josh Morrissey.
22:39
Slovinci sú síce v útočnom pásme, ale Kanaďania ich dobre vytláčajú do rohov ihriska. Chad Johnson zatiaľ môže byť pokojný a sledovať hru z bezpečnej vzdialenosti.
21:54
Gašper Krošelj sa opäť musel mať na pozore. K streleckému pokusu z dobrej pozície sa dostal Brayden Point, ale svoj druhý gól v dnešnom zápase zatiaľ nepridal.
21:25
K slovu sa opäť dostal Wayne Simmonds. Útočník Philadelphie Flyers vystrelil spoza obrancu, ale dobrý zákrok predviedol brankár Gašper Krošelj. Kanada pokračuje vo svojej aktivite.
21:00
Minútu po začiatku druhej tretiny pálil od modrej čiary obranca Calvin de Haan. Jeho pokus ale nebol príliš vydarený a po teči končí na ochrannej sieti.
20:35
V úvode druhej tretiny sa obe mužstvá dostali do útočného pásma, ale nepodarilo sa im ohroziť bránu súpera. Na strane Slovinska bol aktívny Robert Sabolič, ale nedokázal sa presadiť.
20:01
Začala sa druhá tretina.

Aj takýto pohľad si naša redakcia v Paríži počas šampionátu vychnutnáva. ????

Príspevok, ktorý zdieľa @onlajny,


Hokejisti Kanady potvrdzujú rolu jasného favorita a po prvej tretine vedú trojgólovým rozdielom. Strelecký účet zápasu otvoril strelou švihom Tyson Barrie a následne sa k nemu pridali aj Nathan MacKinnon a Brayden Point. Pri poslednom góle doterajšieho priebehu zápasu mali hostia aj šťastie, keďže si puk do vlastnej brány zrazil Luka Vidmar. Kolíska hokeja bola jasne aktívnejšia, no uvidíme či sa Slovincom podarí zopakovať skvelý comeback zo zápasu so Švajčiarskom.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:28
V poslednej minúte prvej tretiny musel zasahovať brankár Chad Johnson. Po pravej strane si prešiel do útočného pásma Rok Tičar, no bývalý hráč Slovana Bratislava trafil len rameno kanadského brankára.
18:48
Po zakázanom uvoľnení Slovinska sa hostia dostali do útočného pásma, kde točili obrancov súpera. Tento raz to ale prekombinovali a nedostali sa k poriadnej strele.
18:17
Aj tentokrát sa bude vhadzovať v útočnom pásme Kanady. Tá vytvorila veľký tlak, no jedna zo striel bola zrazená na ochrannú sieť. Vhadzuje sa po ľavej ruke slovinského brankára.
17:24
importantA videli sme ďalšiu šancu kanadského tímu. Ten sa dostal do brejku dvoch proti jednému, ale Jeff Skinner svojou strelou švihom neprekonal brankára Gašpera Krošelja.
16:46
Hokejisti Kanady si po dlhšom čase nerozumeli v rozohrávke, a tak sa hra presťahuje pred brankára Chada Johnsona. Ten v prvej tretine nemal veľa práce.
16:14

16:14
goalKanada dala gól!
Slovinsko zažíva nepríjemné déjà vu zo včerajšieho zápasu proti Švajčiarsku. V rýchlom slede inkasuje ďalší gól, ktorého autorom je mladý BRAYDEN POINT. Ten nahadzoval puk pred bránu a napokon si ho zrazil do vlastnej brány obranca Luka Vidmar. Asistencia: Travis Konecny.
15:15
Kanaďania pokračujú vo svojej útočnej hre. Teraz jeden z hráčov v bielych dresoch pálil z dobrej pozície, no prestrelil slovinskú bránu. Každopádne, javorové listy ukazujú svoju silu.
14:36

14:36
goalKanada dala gól!
Kolíska hokeja strieľa svoj druhý gól v dnešnom dueli. Po prihrávke Jeffa Skinnera spoza brány sa dostal k strele NATHAN MACKINNON. Jeho prvú strelu z medzi kruhov brankár Gašper Krošelj neudržal a hráč Colorada Avalanche následne dotlačil puk do odkrytej brány súpera. Asistencie: Jeff Skinner a Tyson Barrie.
14:10
importantParádna akcia kanadského tímu. Nathan MacKinnon peknou prihrávkou našiel Jeffa Skinnera, no ten z tesnej blízkosti neprekonal brankára Gašpera Krošelja. Ten sa teraz rozhodne nenudí.
13:32
Ďalšia sympatická akcia v podaní kolísky hokeja. Kanaďania teraz lietali po ľade a svojim pohybom si vymieňali puk. Napokon strieľal Nathan MacKinnon, no jeho pokus Gašper Krošelj vyrazil na ochrannú sieť.
12:48
Jason Demers nahadzoval puk pred bránu slovinského tímu. Pred bránkoviskom sa snažil dorážať Wayne Simmonds, ale puk nepretlačil do súperovej brány.
12:25
Brayden Point pekne zaviedol puk do útočného pásma a prihrávkou z ľavej strany hľadal pred bránou svojho spoluhráča. Hru ale dobre čítal Gašper Krošelj a puk skryl do lapačky.
11:18
Klemen Pretnar teraz dostal priestor, ale jeho strela neprešla až ku kanadskému brankárovi. Ten tak nemusel zasahovať a dopredu môžu ísť opäť zverenci Jona Coopera.
10:35
Slovinský brankár Gašper Krošelj predviedol dobrý zákrok lapačkou, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke. Medzitým nám televízne kamery ponúkli pohľad na Žigu Jegliča, ktorý dnes sedí len na tribúne.
10:13
Matic Podlipnik dostal trošku viac priestoru v útočnej tretine a okamžite dokázal vystreliť. Chad Johnson ale na jeho pokus dobre videl a puk vyrazil pravým betónom.
09:43
Kanada zatiaľ dominuje dnešnému zápasu aj čo sa týka streleckých pokusov. Teraz od ľavého mantinelu pálil Calvin de Haan, ale jeho pokusu chýbala razancia.
08:24
Prvý kanadský útok zatlačil slovinskú päticu a do náznaku šance sa dostal Matt Duchene. Opäť do skúšal akciou po pravej strane, ale mieril len do betónov Gašpera Krošelja.
07:38
Slovinci sa opäť dostali do útočného pásma, no tentokrát nedokázal trafil priestor brány, ktorú stráži Chad Johnson. Pre neho je to prvý štart na tohtoročnom šampionáte.
07:13
Luka Vidmar sa dostal k streleckému pokusu, no puk namieril len do lapačky Chada Johnsona. Po jeho úspešnom zákroku v Paríži nasleduje reklamná prestávka.
06:48
Kanada sa opäť oslobodila a zrejme sa v prvom oslabení dokáže ubrániť. Už o necelú štvrťminútu naskočí späť na ľadovú plochu vylúčený obranca Michael Matheson.
06:15
Slovinci získali puk za bránou súpera. Jeden z hráčov v modrom drese smeroval svoj pas na Jana Muršaka, no kapitán tímu nedokázal puk spracovať a nebezpečne zakončiť.
05:34
Slovinci po druhýkrát v krátkom časovom úseku prichádzajú o útočné pásmo. Zatiaľ sa im nedarí usadiť sa v útočnom pásme a trošku pohroziť Kanade.
04:59
Prvú presilovú hru si zahrajú aj hokejisti Slovinska. Po ľavej strane prenikol do útočného pásma Robert Sabolič a tesne pred bránou Kanady fauloval Kena Ograjenšeka obranca Michael Matheson.
04:30

04:30
goalKanada dala gól!
Favorit zápasu síce presilovú hru nestihol využiť, no rýchlo sa dostáva do vedenia. Wayne Simmonds zaviezol puk do útočného pásma a prenechal ho TYSONOVI BARRIEMU. Ten vystrelil švihom z medzikružia a prekonal slovinského brankára. Asistencie: Wayne Simmonds a Travis Konecny.
03:45
Do prvej šance sa dostali aj hokejisti Slovinska. Jan Muršak naskočil z trestnej lavice, okamžite zaviedol puk do útočného pásma, ale jeho pokus vyrazil pozorný Chad Johnson.
03:11
importantRegistrujeme prvú veľkú šancu Kanady. Nathan MacKinnon to spravil parádne, na pravej strane našiel voľného Marka Scheifeleho, no jeho gólovú strelu zázračne stihol zneškodniť pozorný brankár Gašper Krošelj.
02:35
Opäť sme videli trošku profesorskú hru Kanady. Nepresnými prihrávkami sa vytlačila z útočného pásma. Za zmienku stojí spomenúť len strelu Michaela Mathesona od modrej čiary.
01:55
Kanaďanom sa teraz nepodarilo udržať puk v útočnom pásme. Kolíska hokeja to príliš prekombinovala, a tak musí začať novú akciu zo stredného pásma.
01:24
Kanada si zahrá prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Matt Duchene bol faulovaný a na trestnú lavicu už smeruje za hákovanie slovinský kapitán Jan Muršak.
00:59
Od modrej čiary pálil Tyson Barrie, no trafil len pred ním stojaceho obrancu slovinského tímu. Puk sa dostal do stredného pásma, no okamžite ho zaváža späť do pásma Mark Scheifele.
00:23
Máme za sebou úvodné sekundy dnešného zápasu. Mitja Robar sa snažil rozohrať akciu Slovinska, no po jeho nepresnom pase rozhodcovia pískajú zakázané uvoľnenie.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Robar, Kovačevič (A), Vidmar, Kranjc, Pretnar, Gregorc, Tavželj, Podlipnik – Ograjenšek, Tičar, Sabolič – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Rodman, Goličič, Kuralt – Mušič, Pem.

Kanada: Ch. Johnson (Pickard) – Demers, Vlasic (A), Barrie, de Haan, Matheson, Morrissey – Duchene (A), Scheifele, R. O'Reilly – Giroux (C), MacKinnon, Skinner – Konecny, Marner, Point – B. Schenn, Simmonds, Killorn.

Rozhodcovia: Tobias Wehrli (SUI), Mark Lemelin (AUT) – Lukas Kohlmuller (GER), Andreas Malmqvist (SWE).
Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejových majstrovstiev sveta. Dnešný trojzápasový program v parížskej hale Bercy odštartuje súboj hokejistov Kanady, ktorí budú jasným favoritom v zápase so Slovinskom. Úvodné buly je na programe o 12:15 hod.

SLOVINSKO

Hokejisti Slovinska sú v B-skupine považovaní za najväčšieho kandidáta na zostup do nižšej výkonnostnej kategórie. V tíme nemajú svoju najväčšiu hviezdu Anžeho Kopitara, ktorý po náročnej sezóne v NHL odmietol reprezentačnú pozvánku. Zverenci trénera Nika Zupančiča majú za sebou úvodné vystúpenie na svetovom šampionáte. Začali ho katastrofálne, keď v zápase so Švajčiarskom inkasovali v úvodnej tretine až štyrikrát. Zdalo sa, že duel sa zmení na švajčiarsku exhibíciu, no opak bol pravdou. Slovinci po prvej časti vymenili brankára a Matija Pintrarič už v riadnom hracom čase neinkasoval. V závere druhej časti skóroval po parádnom teči Jan Muršak a v tretej tretine outsider duelu vyrovnal skóre zápasu na 4:4. Slovinci získali nečakaný bod, s ktorým po prvej tretine ani nedúfali. V predĺžení mohol rozhodnúť Žiga Jeglič, no svoj druhý gól v zápase nepridal. Rozhodnutie napokon priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých sa ako jediný strelecky presadil Damien Brunner.

KANADA

Kanaďania ašpirujú na zisk tretej zlatej medaily za sebou a do turnaja vstúpili tou správnou nohou. Čechov zdolali 4:1, hoci nepodali úplne najpresvedčivejší výkon. V niektorých úsekoch zápasu boli lepší naši západní susedia, no vylámali si zuby na skvelo chytajúcom Calvinovi Pickardovi. Ten pustil za svoj chrbát len jednu z 28 striel súpera a zaslúžene dostal cenu za najlepšieho hráča Kanady v zápase. Kolíska hokeja išla do vedenia po zásahu Ryana O'Reillyho a výrazne ju upokojil presilovkový gól obrancu Michaela Mathesona. Zverenci Jona Coopera dokázali vynikajúco reagovať aj na český kontaktný gól, keď už o 131 sekúnd neskôr skóroval ďalší bek Tyson Barrie. Jedným z najaktívnejších hráčov duelu bol Jeff Skinner a práve útočník Caroliny Hurricanes uzavrel gólový účet stretnutie strelou do prázdnej brány. Javorové listy majú na šampionáte mladý tím s vekovým priemerom niečo viac ako 24 rokov. Vôbec najmladším hráčom turnaja je 17-ročný Mitch Marner a v prvý hrací deň ho takisto bolo na ľade vidno. Dnes bude Kanada jasným favoritom a prípadne bodová strata by podobne ako v roku 2013 bola veľkým prekvapením.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY NA MS V HOKEJI

13.05.13 Kanada – Slovinsko 4:3pp
02.05.08 Kanada – Slovinsko 5:1
03.05.05 Kanada – Slovinsko 8:0
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:15.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Obhajcovia titulu z Kanady strelili Slovincom sedem gólov