Atletický zväz nominoval na MS v Číne štyroch chodcov, Tóth chýba

Mária Katerinka Czaková prichádza do cieľa.
Mária Katerinka Czaková prichádza do cieľa. (Autor: SITA)
SITA|19. apr 2018 o 18:04

Do augustových ME v Berlíne bude súťažiť len na Slovensku a na kratších tratiach.

BRATISLAVA. Na II. majstrovstvách sveta družstiev v chôdzi sa 5. a 6. mája v čínskom Tchaj-cchangu predstaví kvarteto slovenských reprezentantov, avšak všetci iba v súťaži jednotlivcov.

Na podujatí, ktoré nadväzuje na niekdajší Svetový pohár a od predošlého ročníka v Ríme 2016 má už visačku tímových MS, však nebude štartovať olympijský víťaz z Ria na 50 km Matej Tóth.

Ten už po víťaznej Dudinskej päťdesiatke avizoval, že do augustových ME v Berlíne bude súťažiť len na Slovensku a na kratších tratiach.

Ako informuje internetová stránka Slovenského atletického zväzu, výkonný výbor nominoval do Tchaj-cchangu, 60 km severozápadne od Šanghaja, kvarteto pretekárov - Máriu Katerinka Czakovú (ženy - 20 km), Dominika Černého, Miroslava Úradníka (obaja muži - 20 km), Klaudiu Žársku (juniorky - 10 km).

Vedúci výpravy bude Matej Spišiak, chodecký šéftréner a osobný kouč Katerinka Czakovej, ako druhý tréner pocestuje do Číny Jozef Pavelka, ktorý pripravuje juniorku Žársku.

Líderka výpravy bude Mária Katerinka Czaková z banskobystrickej Dukly, ktorú čaká už siedmy štart na tomto podujatí.

Najlepšie slovenské individuálne umiestnenie v histórii MS družstiev v chôdzi (predtým Svetový pohár) v ére samostatnosti si pred ôsmimi rokmi vybojoval Matej Tóth, ktorý v mexickej Chihuahue 2010 vyhral preteky na 50 km.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Atletický zväz nominoval na MS v Číne štyroch chodcov, Tóth chýba