Mal byť hviezdou MS. Kanaďan možno vynechá aj celú sezónu NHL

Ilya Safonov (vľavo) a Kirby Dach v prípravnom zápase pred MS v hokeji do 20 rokov 2021 Kanada - Rusko.
Ilya Safonov (vľavo) a Kirby Dach v prípravnom zápase pred MS v hokeji do 20 rokov 2021 Kanada - Rusko. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. dec 2020 o 09:13

Dach podstúpil operáciu zápästia.

CHICAGO. Mladý kanadský hokejista Kirby Dach podstúpil v pondelok operáciu zápästia, ktoré si zranil v prípravnom stretnutí s Ruskom (1:0) pred MS hráčov do 20 rokov v Edmontone.

Ako informovala agentúra AP, útočník Chicaga by mohol prísť o celú sezónu NHL, podľa klubového lekára ho po zákroku čaká štvor až päťmesačná rekonvalescencia.

Devätnásťročný Dach sa zranil v tretej tretine zápasu s Ruskom po súboji s Iľjom Safonovom, po ktorom hneď zhodil rukavicu a zamieril na šatne.

Do duelu už viac nezasiahol. Po zápase sa dozvedel nepríjemnú diagnózu, ktorá pre neho znamenala neúčasť na domácom šampionáte.

Dach mal patriť medzi najväčšie hviezdy juniorských MS. Vlani si ho v 3. kole draftu vybralo Chicago, za ktoré odohral v nováčikovskej sezóne 64 zápasov a nazbieral 23 bodov (8+15).

V deviatich dueloch play off strelil gól a pridal päť asistencií. Jeho zranenie je ďalšou citeľnou stratou pre Chicago, ktoré prišlo aj o švédskeho mladíka Alexandra Nylandera.

Ten si poškodil meniskus v ľavom kolene a taktiež bude musieť zrejme vynechať celý nadchádzajúci ročník NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mal byť hviezdou MS. Kanaďan možno vynechá aj celú sezónu NHL