Barteková síce medailu nezískala, ale zabezpečila si olympijskú miestenku

Danka Barteková.
Danka Barteková. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
SITA|11. sep 2018 o 10:11

Slovenská reprezentantka v skeete skončila na MS štvrtá.

Výsledky - utorok:

Skeet - ženy:

1.Caitlin ConnorováUSA57 (118 /k.o. rozstrel 3)
2.Kimberly RhodováUSA56 (118 /k.o. rozstrel 4/)
3.Amber EnglishováUSA46 (119 /k.o. rozstrel 2/)
4.Danka BartekováSlovensko36 (121)
16.Veronika SýkorováSlovensko114

ČCHANGWON. Slovenská reprezentantka Danka Barteková zostala na 52. majstrovstvách sveta v streľbe zo všetkých zbraní v kórejskom Čchangwone tesne za pódiom pre medailistky.

Vybojovala si však olympijskú miestenku.

Členka ŠCP Bratislave ovládla kvalifikáciu skeetarok výkonom 121 terčov, vo vyraďovacej časti sa s 36 terčmi lúčila so súťažou ako tretia zo šestice finalistiek.

Oproti lanskému šampionátu v Moskve sa zlepšila o štyri stupienky. Nad Bartekovej sily boli v utorok len tri Američanky, z ktorých bola najlepšia Caitlin Connorová.

"Samozrejme, že po pondelkových výsledkoch a dnešnom kvalifikačnom výkone som mala vyššie ambície. Verila som si na medailu. Žiaľ, zaváhanie na treťom stanovišti ma napokon pripravilo o možnosť o ňu zabojovať.

Veľmi ma to mrzí, bolo to tesné. Hovorím si, že skončiť len jeden jediný presný zásah od pódiového umiestnenia nie je zlé, ale zamrzí to.

Američanky dnes strieľali skvele, všetky tri mali vydarené posledné položky v kvalifikácii a zrejme si viac verili vo finále," uviedla D. Barteková v reakcii, ktorú agentúre SITA sprostredkoval jej mediálny manažér Jozef Korbel.

Danka Barteková aj pri predchádzajúcich olympijských cykloch brala miestenku vždy hneď na prvý pokus. V tomto smere sa jej splnilo želanie v Čchangwone. Na tamojšej strelnici však zároveň v tomto roku mala už druhýkrát smolu.

Na aprílových pretekoch Svetového pohára tesne o bod nepostúpila do finále (aj vtedy mala tri položky stopercentné), keď skončila siedma, a teraz jej o rovnaký kúsok ušiel stupeň víťazov.

"Misia týchto pretekov je však splnená. Miestenku do Tokia mám, čo je podstatné. Celú sezónu som pracovala na tom, aby sa mi to podarilo, takže v tomto smere som spokojná.

Umožní mi to oddýchnuť si budúci rok a možno vynechať niektoré zámorské podujatia Svetového pohára. Dnešným dňom sa skončila moja sezóna, ale oddychovať budeme neskôr, pretože ma teraz čakajú pracovné cesty a stretnutia v rámci MOV," dodala D. Barteková.

Športová puška 3x40 - juniorky

1.Sü ChungČína456,6 (1165)
2.Jade BordetováFrancúzsko455,5 (1160)
3.Maria IvanovováRusko443,2 (1160)
17.Diana BenikováSlovensko1149
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Barteková síce medailu nezískala, ale zabezpečila si olympijskú miestenku