Bublina praskla. Namiesto oslavy hokeja je kar

Slovenkí hokejisti opúšťajú štadión po tom, čo zrušili IIHF zrušila MS v hokeji do 20 rokov 2022.
Slovenkí hokejisti opúšťajú štadión po tom, čo zrušili IIHF zrušila MS v hokeji do 20 rokov 2022. (Autor: SITA/AP)
Stanislav Benčat|29. dec 2021 o 23:55

Hokejové MS juniorov zrušili.

Oslava hokejových talentov sa zmenila na tragikomédiu. O výsledkoch zápasov na majstrovstvách sveta juniorov totiž nerozhodovali góly, ale testy.

Covidové.

Kto bol negatívny, mohol si aj zahrať. Komu vyšiel čo i len jeden pozitívny test, mal smolu. Kontumačne prehral.

Na turnaji sa to postupne stalo Američanom, Čechom a napokon aj Rusom. V tej chvíli bolo všetkým – aj organizátorom a vedeniu Medzinárodnej hokejovej federácie - jasné, že takýto šampionát nemá zmysel.

Ako sa môžu jednotlivé tímy pripravovať na súperov, keď do poslednej chvíle nevedia, či sa zápas vôbec uskutoční? Ako sa dodržiavala bublina na turnaji, keď pozitívnych prípadov pribúdalo? Prečo stačil jeden pozitívny prípad na kontumáciu výsledku, keď hráč nemá žiadne príznaky a väčšina mladíkov absolvovala očkovanie?

Zlyhania organizátorov turnaja sú neodškriepiteľné. Akoby nik z IIHF či Hockey Canada nepočítal s možnosťou, že sa mladí hráči môžu nakaziť.

Ale stalo sa. A namiesto atraktívneho turnaja sa zrodila dokonalá fraška. Problém je, že za pochodu sa už pravidlá meniť nedajú. Žiadne výnimky ani možnosť náhradných termínov neexistovali.

A tak jediným východiskom, hoci smutným a na prvý pohľad nelogickým, bolo zrušenie turnaja.

Mala to byť oslava hokeja. No zmenila sa na kar. A necelé dva mesiace pred začiatkom zimných olympijských hier je postup funkcionárov najhorším možným signálom.

MS v hokeji do 20 rokov 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bublina praskla. Namiesto oslavy hokeja je kar