Mourinhov autobus zamotal boj o titul v Premier League

Obrane Liverpoolu s Martinom Škrtelom (vľavo) ušiel Demba Ba v modrom drese Chelsea.
Obrane Liverpoolu s Martinom Škrtelom (vľavo) ušiel Demba Ba v modrom drese Chelsea. (Autor: SITA/AP)
Michal Trško|27. apr 2014 o 19:25

Chelsea v Liverpoole perfektne bránila a vybojovala tri body. Titul sa Liverpoolu so Slovákom Martinom Škrtelom vzdialil.

BRATISLAVA. Jose Mourinho opäť vyhral veľkú psychologickú vojnu a opäť dokázal, že je majster. Niekoľko posledných dní sa vyhrážal, že v dôležitom zápase v Liverpoole postaví len béčko. Na súpera to pôsobilo.

Tréner Chelsea sa sťažoval, že šéfovia Premier League nepomohli jeho mužstvu zmenou termínu v nahustenom programe. Chcem im dopriať viac oddychu.

Nedbal na zosmiešňovania po zápase Ligy majstrov v Madride. Hral vraj futbal z 19. storočia. Mourinho opakoval svoje a opäť je víťazom víkendu v Premier League. Manchester City a jeho Chelsea sú späť v hre o anglický titul.

Do brány zaparkoval autobus

V najsilnejšom zložení v Liverpoole napokon Chelsea nehrala, ale zápas dokonale zvládla. Perfektná obrana jej pomohla k trom bodom.

Liverpool v prvom polčase ani nevystrelil na bránu. Nepomohlo mu napokon ani osem striel v druhom polčase.

„Chelsea hrá fantasticky, je skvele organizovaná,“ chválil v polčase bývalý výborný hráč Liverpoolu Graeme Souness pre Sky Sport. O defenzíve Chelsea sa s rešpektom vyjadrovali aj komentátori britskej stanice.

Preč bolo zosmiešňovanie z posledných dní. Na youtube je veľmi obľúbené kreslené video, na ktorom Mourinho parkuje autobus priamo v bráne. Spoločne s trojicou ďalších hráčov odrážajú spoza volantu všetky strely súpera.

Gerrard sa pošmykol

Hoci štatistika držania lopty 73:27 pre Liverpool hovorila ešte o vyššej dominancii domácich ako v Madride, Chelsea tentoraz gól strelila. Steven Gerrard sa v nastavenom čase prvého polčase pošmykol a Ba po sóle z polovice ihriska obstrelil Belgičana Mignoleta v bránke domácich.

Podobne prihral kapitán Liverpoolu Chelsea na prvý gól aj v roku 2010. Vtedy to využil Didier Drogba.

Chelsea nebude Gerrardovým obľúbeným klubom, gól o zápase opäť rozhodol. Druhý dala Chelsea pár sekúnd pred koncom už len do prázdnej brány a Mourinho mohol opäť oslavovať.

Po zápase už hral opäť svoju hru a o súboji o titul nehovorí. „Nie sme späť v ničom. Momentálne sme takmer tretí. Vďaka prehre Evertonu sme sa len kvalifikovali do Ligy majstrov,“ povedal Mourinho podľa espnfc.com.

demba_ba1.gif

Vymenil sedem hráčov

Základná zostava Chelsea sa bude od zápasu k zápasu meniť zrejme aj ďalej. V porovnaní so zápasom proti Atléticu vymenil v Liverpoole Mourinho sedem hráčov v základnej jedenástke. Čech a Terry sú zranení, Cahill nastúpil až v druhom polčase, Brazílčan Luiz nebol ani na striedačke. Na ihrisku boli i tak hviezdy ako Lampard či Ashley Cole a úplným nováčikom bol len český stopér Tomáš Kalas.

Liverpool európske poháre nehral a tak si tréner Rogers mohol dovoliť postaviť rovnakú jedenástku ako minulý týždeň na ihrisku v Norwichi.

Tentoraz mu nepomohol ani Slovák Martin Škrtel. V obrane Liverpoolu odohral celý zápas, nič vážne nepokazil, ale od redakcie eurosportu dostal len priemernú šestku.

Najvyššie hodnotenie mala, pochopiteľne, obrana Chelsea. Najlepším na ihrisku bol s osmičkou Branislav Ivanovič. Sedmičku dostal aj jeho partner z obrany Kalas.

Chelsea je v tabuľke o dva body druhá, tretí je Manchester City so stratou tri body na Liverpool, má však zápas k dobru.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinhov autobus zamotal boj o titul v Premier League