Mourinho sa ospravedlnil Schweinsteigerovi: Všetko mi je ľúto

Bastian Schweinsteiger pózuje s dresom Chicaga Fire.
Bastian Schweinsteiger pózuje s dresom Chicaga Fire. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. mar 2017 o 19:33

Nemecký futbalista odišiel z Premier League do MLS.

MANCHESTER. José Mourinho, tréner futbalistov anglického klubu Manchester United, vyslovil ľútosť nad tým, ako zaobchádzal s nemeckým majstrom sveta Bastianom Schweinsteigerom.

Skúsený 32-ročný záložník pred niekoľkými dňami ukončil svoje pôsobenie na Old Trafforde a zamieril do tímu zámorskej Major League Soccer (MLS) Chicago Fire, za ktorý v minulosti hrával aj slovenský útočník Ľuboš Reiter.

"V súvislosti s Bastianom cítim ľútosť nad tým, čo som mu urobil. Nechcem o ňom rozprávať ako o hráčovi. Nechcem sa baviť ani o tom, či by som ho do Manchestru kúpil alebo nekúpil. Chcem o ňom hovoriť ako o profesionálovi a ľudskej bytosti," uviedol Mourinho.

"Keď odchádzal, povedal som mu: 'Nezachoval som sa voči tebe správne, ale chcem to urobiť aspoň teraz.' Keď sa ma spýtal, či môže odísť z klubu, odpovedal som mu: 'Áno, môžeš.' Mrzelo ma, ako dopadli naše začiatky. Pochopil to," skonštatoval 54-ročný Portugalčan.

"Je to dobrý chlap, správny profesionál s výrazným vplyvom na tréningový proces. Keď som sem prišiel, mali sme veľmi silné mužstvo, ale časom som tohto hráča lepšie spoznal. Páčilo sa mi, ako rešpektoval moje trénerské rozhodnutia, a naozaj mi je to všetko ľúto. Nemám problém to verejne priznať a preto som to povedal aj jemu," dodal Mourinho.

Schweinsteiger bol hráčom United od leta 2015, ale jeho angažmán v Anglicku sprevádzali početné zdravotné problémy. Vo svojej prvej sezóny nastúpil v drese Manchestru United v 31 súťažných dueloch, v aktuálnom ročníku iba v štyroch, avšak ani raz v Premier League.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Mourinho sa ospravedlnil Schweinsteigerovi: Všetko mi je ľúto