Mourinho potvrdil Vieirov odchod z Interu Miláno

SITA|6. jan 2010 o 18:46

Kouč talianskeho futbalového klubu Inter Miláno José Mourinho je presvedčený, že stredopoliar Patrick Vieira odchádza z kádra "nerazzurri".

MILÁNO. Informáciu priniesol portál Soccernet. Portugalský kormidelník v stredu potvrdil dohady, ktoré sa už dlhšie šírili v kuloároch.

"Chcel by som osobitne spomenúť Vieiru, ktorý určite odohral svoj posledný zápas za Inter. Neviem, kam pôjde, možno opäť zamieri do Anglicka. Patrí sa mu poďakovať za prácu, ktorú pre klub odviedol. Vedenie sa rozhodlo nepredĺžiť jeho zmluvu a akceptovať ponuku iného záujemcu. Bude mi chýbať, ale nemôžem od klubu, ktorý pre mňa toľko urobil, nič požadovať," nechal sa počuť Mourinho.

O 33-ročného francúzskeho reprezentanta Vieiru, ktorý si meno urobil počas pôsobenia v Arsenale Londýn, sa intenzívne zaujíma ambiciózny Manchester City. Nový kouč "The Citizens" Roberto Mancini vraj chce Vieiru najprv získať na polročné hosťovanie. Práve Mancini priviedol rodáka zo senegalského Dakaru do Interu, v roku 2006 ho angažoval z konkurenčného Juventusu Turín. Záujem o služby majstra sveta z roku 1998 teraz prejavili aj FC Barcelona a Olympique Lyon.

Posledným vystúpením Vieiru v drese milánskeho Interu mal byť stredajší zápas 18. kola talianskej Serie A, v ktorom obhajcovia titulu zvíťazili na pôde Chieva Verona najtesnejším rozdielom 1:0. Francúz odohral celý duel. Dres tímu zo Stadio Giuseppe Meazza si vo všetkých súťažiach v tejto sezóne obliekol dovedna 16-krát, ale väčšinou nastupoval z pozície striedajúceho hráča.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Mourinho potvrdil Vieirov odchod z Interu Miláno