Svitko po veľkom boji triumfoval na Olympia Rally v Grécku

Štefan Svitko.
Štefan Svitko. (Autor: TASR - Pavel Neubauer)
TASR|10. apr 2022 o 09:15

Na šesťetapovom podujatí mal náskok 5 a pol minúty.

ATÉNY. Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko sa stal celkovým víťazom tretieho ročníka Olympia Rally v Grécku. Preteky sa uskutočnili od 4. do 9. apríla v gréckej oblasti Elie.

Na šesťetapovom podujatí, ktoré je súčasťou európskeho seriálu v cross country, triumfoval Svitko s náskokom 5:29 min. pred Rakúšanom Tobiasom Ebsterom, tretí skončil Maikel Smits z Holandska.

"Po veľkom boji sa mi podarilo vyhrať na Olympia Rally. Gratulujem Tobiasovi Ebsterovi za skvelý výkon. Samozrejme, ďakujem chalanom za super servis a partnerom, že som sa tu mohol zúčastniť," uviedol na sociálnej sieti Svitko, ktorý tak po Rely Dakar úspešne odštartoval hlavnú sezónu 2022.

Na Olympia Rally sa darilo aj ďalším slovenským jazdcom. Vladimír Preis obsadil celkové 4. miesto, do Top 10 sa dostal aj deviaty Martin Benko, ktorý sa umiestnil na druhej priečke v Class4 (nad 500-600 ccm).

V tejto triede obsadil tretiu pozíciu Ján Zaťko, ktorý zvíťazil v hodnotení tr. Veteran Legend. V nej skončil druhý ďalší Slovák Anton Zboran.

Rely poznačila smrteľná nehoda Jána Šimůnka hneď v prológu, český motocyklový jazdec podľahol následkom zrážky s automobilom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Svitko po veľkom boji triumfoval na Olympia Rally v Grécku