Šialená nehoda. Čínsky pretekár F1 letel po hlave a preskočil bariéry

Čou Kuan-jo a jeho vážna nehoda na okruhu Silverstone.
Čou Kuan-jo a jeho vážna nehoda na okruhu Silverstone. (Autor: Standard Sport/ twitter)
Miroslav Kováčik|3. júl 2022 o 16:30 (aktualizované 3. júl 2022 o 17:55)

Podľa informácii tímu je pri vedomí.

BRATISLAVA. Po roku opäť tuhla na okruhu Silverstone krv v žilách.

Kým vlani skončil po kontakte s Lewisom Hamiltonom v bariére Max Verstappen, pričom na neho pôsobilo preťaženie 51G, tentokrát sa udiala vážnejšia nehoda.

Britský pilot George Russell sa krátko po štarte zrazil s jedným z monopostov a následne "zostrelil" čínskeho pretekára Čou Kuan-jo z tímu Alfa Romeo. 

Vedenie pretekov ani viac ako 20 minút po nehode neponúkalo opakované zábery. Nedostatok informácii stupňoval napätie na britskom okruhu.

"Povedali nám, že Čou je v poriadku," bola jedna z prvých informácií o incidente, ktorú jeho tímový kolega Valtteri Bottas povedal do vysielačky.

Čakanie prelomil až tím Alfa Romeo na sociálnej sieti twitter: "Čou Kuan-jo je pri vedomí a v zdravotnom stredisku okruhu, kde sa podrobí vyšetreniu."

Nehoda vyzerala na prvý pohľad hrôzostrašne a Čoua zrejme zachránil systém Halo. Dokonca sa ocitol dolu hlavu, takto prešiel až k bariéram.

Tú dokonca preskočil. "Kriste. On preskočil bariéry. To sú šokujúce zábery, normálne sa mi srdce zastavilo. Sledujem F1 už 25 rokov, ale takúto nehodu som ešte nevidel," povedal komentátor F1 Števo Eisele.

Aj Russell situáciu pomenoval ako "jednu z najdesivejších nehôd, aké videl".

Do nemocnice previezli vrtuľníkom aj Alexa Albona, tiež sa vyhol vážnejším zraneniam. Do neho vrazil Sebastian Vettel, keď sa snažil vyhnúť Čouovi.

Krátko pred 17-tou hodinou miestneho času vedenie tímu Alfa Romeo oficiálne potvrdilo, že čínsky pilot bol napriek hrozivej nehode prepustený z nemocnice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Šialená nehoda. Čínsky pretekár F1 letel po hlave a preskočil bariéry