Cíti, že je vo forme. Neplánujem tak skoro skončiť, vraví Hamilton

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. sep 2022 o 15:30

Komplikovaná situácia je okolo Daniela Ricciarda.

MONZA. Sedemnásobný šampión seriálu majstrovstiev sveta monopostov F1 Lewis Hamilton sa nechystá do športového dôchodku ani v 37 rokoch.

Britský pilot má zmluvu s Mercedesom do konca budúcej sezóny, no podľa jeho slov chce v nemeckom tíme jazdiť "až do dňa mojej smrti".

V aktuálnom ročníku najprestížnejšej motoristickej série zatiaľ nezvíťazil, pričom v predošlých 15 sezónach kariéry sa mu to vždy podarilo aspoň raz.

"V ostatných rokoch sa veľa hovorilo o mojom odchode, ale ja sa cítim lepšie ako kedykoľvek predtým. Sústredím sa na svoje zdravie.

Cítim, že som vo forme. Milujem svoju prácu a neplánujem tak skoro skončiť," povedal Hamilton, ktorý pôsobí v Mercedese od roku 2013.

"Páči sa mi, ako dlho spolupracujeme. Začali sme spolu veľa dobrých vecí, nielen v športe. Myslím si, že môžeme dosiahnuť ešte viac a chcem byť pri tom.

Budem s Mercedesom asi až do smrti, lebo mám pocit, že dokážem jazdiť veľmi dlho," doplnil rekordér v počte víťazných pretekov aj kvalifikácií.

Lewis Hamilton na okruhu v talianskej Monze.
Lewis Hamilton na okruhu v talianskej Monze. (Autor: TASR/AP)

Hamilton momentálne na lídra šampionátu, Holanďana Maxa Verstappena, stráca 152 bodov a patrí mu šieste miesto v hodnotení pilotov.

V zákulisí F1 sa špekuluje, že Austrálčan Daniel Ricciardo bude v roku 2023 rezervný pilot Mercedesu a v ďalšej sezóne nahradí v tíme práve Hamiltona.

Ten na to na štvrtkovej tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Talianska v Monze reagoval slovami: "Prepáč, kamarát."

Ricciardo je bez angažmánu na budúci rok, keďže McLaren s ním predčasne ukončil kontrakt. Na okruh v Monze má príjemné spomienky, keďže vlani tu vybojoval ôsme víťazstvo v kariére a prvé pre britský tím od roku 2012.

"Teraz zvažujem svoje možnosti, zatiaľ nemám nič dohodnuté. Všetko je otvorené. Časom sa rozhodnem, čo je pre mňa najlepšie, nie iba s ohľadom na budúcu sezónu, ale aj na zvyšok kariéry. Je to zložité," vysvetlil Ricciardo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Cíti, že je vo forme. Neplánujem tak skoro skončiť, vraví Hamilton