Rošády v F1. Náhrada za Alonsa? Gasly mieri do tímu Alpine

Francúz Pierre Gasly.
Francúz Pierre Gasly. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. okt 2022 o 08:38 (aktualizované 8. okt 2022 o 14:59)

Francúza nahradí v tíme Alpha Tauri Nyck de Vries.

SUZUKA. Francúzsky pretekár Pierre Gasly bude v budúcej sezóne motoristického seriálu MS F1 jazdiť za tím Alpine. Nahradí v ňom dvojnásobného majstra sveta Fernanda Alonsa.

Francúzovo uvoľnené miesto v stajni Alpha Tauri získal Nyck de Vries. Holanďan si pripísal debut v "efjednotke" pred mesiacom, keď v tíme Williams zaskočil za Alexa Albona na Veľkej cene Talianska a obsadil 13. priečku. Informovala AFP.

V druhom monoposte Alpinu zostáva naďalej Esteban Ocon. Spolu s Gaslym tak vytvoria po viac ako 40 rokoch prvú francúzsku dvojicu v tíme, ktorý je vo vlastníctve Renaultu.

Naposledy to boli Alain Prost a Rene Arnoux v roku 1982. Dohoda bola na spadnutie niekoľko týždňov, brzdil ju však problém AlphaTauri s náhradou za Gaslyho a otázniky vyvolával aj napätý vzťah dvojice francúzskych jazdcov.

Dvadsaťsedemročný De Vries pôsobí od roku 2020 ako testovací a rezervný pilot Mercedesu, tento rok plnil rovnakú funkciu aj v Aston Martine.

Vo Williamse "zaskočil" za Albona, keďže tradičný tím používa pohonné jednotky Mercedes. Thajský pretekár musel počas víkendu na Monze podstúpiť operáciu slepého čreva. Informácie priniesla agentúra AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov