Dostal doživotný zákaz, no je späť. Do F1 sa vracia kontroverzná postava

Flavio Briatore.
Flavio Briatore. (Autor: REUTERS)
TASR|21. jún 2024 o 12:42

Zákaz činnosti mu bol zrušený v roku 2010.

LONDÝN. Francúzsky tím Alpine z motoristického seriálu F1 opäť angažoval bývalého šéfa tímu Flavia Briatoreho. V stajni má pôsobiť na pozícii poradcu.

Sedemdesiatštyriročný Talian síce dosiahol úspechy s Renaultom i Benettonom, no patrí medzi najkontroverznejšie postavy v histórii F1.

V minulosti bol zapletený do viacerých podvodov, pričom najznámejším incidentom bolo zinscenovanie nehody na VC Singapuru v roku 2008.

To viedlo dokonca k celoživotnému zákazu činnosti, ktorý bol v roku 2010 zrušený.

"Alpine môže potvrdiť, že generálny riaditeľ Renaultu Luca de Meo vymenoval Flavia Briatoreho za svojho výkonného poradcu pre divíziu Formuly 1.

Briatore sa zameria predovšetkým na vrcholové oblasti tímu vrátane hľadania najlepších talentov, poskytovania informácií na trhu, hodnotenia momentálnej štruktúry a poradenstva v niektorých strategických záležitostiach v rámci športu," citovala z vyhlásenia tímu agentúra Reuters.

Alpine sa v prebiehajúcej sezóne trápi. Po deviatich pretekoch má na konte len päť bodov a v poradí Pohára konštruktérov je na ôsmom mieste.

V marci ukončil spoluprácu s dvoma technickými riaditeľmi a začiatkom júna vyšlo najavo, že zo stajne po tomto ročníku odíde francúzsky jazdec Esteban Ocon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Dostal doživotný zákaz, no je späť. Do F1 sa vracia kontroverzná postava