AlphaTauri ukončila špekulácie, jazdecké zloženie sa meniť nebude

Japonský jazdec F1 Yuki Tsunoda z tímu AlphaTauri.
Japonský jazdec F1 Yuki Tsunoda z tímu AlphaTauri. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. sep 2022 o 12:35

Yuki Tsunoda bude pokračovať v F1.

BRATISLAVA. Taliansky tím a účastník seriálu pretekov F1 AlphaTauri potvrdil, že aj v roku 2023 bude v jeho farbách jazdiť Japonec Yuki Tsunoda.

Naďalej tak bude tímovým kolegom Francúza Pierra Gaslyho, ktorý má takisto platný kontrakt. Tsunoda doposiaľ získal 43 bodov a jeho najlepším výsledkom je štvrté miesto z vlaňajších pretekov v Abú Zabí.

"Chcem sa veľmi poďakovať Red Bullu, Honde a AlphaTauri za to, že mi naďalej dávajú príležitosť jazdiť v F1. Keďže som sa minulý rok presťahoval do Talianska, aby som bol bližšie k továrni, naozaj sa cítim byť súčasťou tímu.

"Som rád, že môžem pokračovať. Samozrejme, sezóna 2022 sa ešte neskončila. Stále bojujeme v strede poľa, takže sa sústredím na to, aby som sezónu dokončil čo najlepšie. Až potom sa budeme tešiť na budúci rok," uviedol Japonec.

"Yuki je veľmi talentovaný jazdec a v tejto sezóne sa výrazne zlepšil. Jeho nedávne výkony sú dôkazom toho, že sa rýchlo učí a že si zaslúži miesto v F1," povedal šéf tímu Franz Tost.

"Stále od neho očakávam dobré výsledky v posledných šiestich pretekoch sezóny. Vždy hovorím, že jazdec potrebuje aspoň tri roky na to, aby si naplno zvykol na F1, takže som rád, že dostal čas ukázať svoj potenciál," dodal.

Tsunoda bodoval hneď pri svojej premiére, na vlaňajšej VC Bahrajnu prišiel do cieľa na deviatej pozícii. Doposiaľ zaznamenal desať umiestnení v Top 10, v roku 2022 skončil najvyššie na siedmej priečke na VC Emilia Romagna.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»AlphaTauri ukončila špekulácie, jazdecké zloženie sa meniť nebude