Zostane Pérez v Red Bulle? Obe strany už rokujú o novej zmluve

Mexický pilot F1 Sergio Pérez.
Mexický pilot F1 Sergio Pérez. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. máj 2022 o 20:25

So službami mexického pilota sú spokojní.

BRATISLAVA. Rakúsky motoristický tím Red Bull F1 roky márne hľadal vhodného tímového kolegu k lídrovi Maxovi Verstappenovi.

Po odchode Austrálčana Daniela Ricciarda sa v tíme dlho neohrial Francúz Pierre Gasly a po sľubnom začiatku "vyhorel" aj thajský pilot Alexander Albon.

Vlani do kokpitu zasadol ostrieľaný Mexičan Sergio Pérez. Aj on sa na začiatku dosť trápil, no v závere minulej sezóny pomohol Holanďanovi k titulu.

Na začiatku aktuálneho ročníka sa celý vývoj auta s označením RB18 reštartoval a technické oddelenie sa snažilo auto prispôsobiť pre oboch jazdcov. To pomohlo práve Pérezovi, ktorý sa konzistentnými výkonmi priblížil Verstappenovi.

Red Bull vďaka ľahšie ovládateľnému monopostu získava aj dôležitú strategickú výhodu, keď v boji proti konkurenčnému Ferrari môže využiť obe svoje autá.

Šéf tímu Christian Horner je s "mexickým ministrom obrany" spokojný.

“Jazdí veľmi kvalitne, v tíme sa už udomácnil. Myslím si, že aj naše auto mu viac sedí. Už nie je také svojrázne ako jeho predchodcovia. Perézova práca je zatiaľ výborná,“ povedal Horner, cituje ho motoristický web motorsport.com.

Pérezov kontrakt v Red Bulle platí do konca tejto sezóny. V tíme panuje skvelá atmosféra a výsledky sú podľa Hornera tiež na vzostupe.

"Na konečné rozhodnutie ohľadom Sergia Péreza si ešte počkáme. Zatiaľ sme len v úvode sezóny, kalendár je len na svojom začiatku.

V celom tíme sme však všetci spokojní. Prezradím, že už sme začali rokovať, ale s podpisom zmluvy sa nebudeme ponáhľať. Do leta však odpoveď verejnosť spozná," doplnil po pretekoch v Miami šéf tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Zostane Pérez v Red Bulle? Obe strany už rokujú o novej zmluve