Hamilton vyzdvihol spoľahlivosť. Odviedli sme lepšiu prácu, hovorí

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. mar 2022 o 14:30

V Bahrajne skončil na treťom mieste.

BRATISLAVA. Katastrofálny záver Veľkej ceny Bahrajnu seriálu majstrovstiev sveta monopostov F1 zažili jazdci tímu Red Bull Racing.

Úradujúci majster sveta Max Verstapppen pár kôl pred koncom z pretekov odstúpil, jeho kolegovi Sergiovi Pérezovi zlyhal motor v poslednom kole. "Červení býci" tak odišli z prvých pretekov s nulou na konte.

K neúspechu rakúskeho tímu sa vyjadril aj sedemnásobný šampión Lewis Hamilton z Mercedesu. Na oficiálnej tlačovej konferencii po pretekoch pochválil svojich tímových inžinierov z dobre odvedenej práce v oblasti spoľahlivosti.

Nešťastie Red Bullu vystrelilo vicemajstra sveta Lewisa Hamiltona na 3. priečku a nakoniec z nevýrazných pretekov vyťažil Brit cenné pódiové umiestnenie.

"Minimalizovali sme škody. Dnešný výsledok je skvelý. Každý jeden bod je dôležitý, hovorím to z vlastnej skúsenosti, pretože už som prišiel o majstrovské tituly kvôli jednému bodu. Možno sme mali kus šťastia, ale v konečnom dôsledku sme odviedli lepšiu prácu, máme lepšiu spoľahlivosť.

"Tvrdo pracujeme a výsledky sa dostavia. Sezóna je veľmi dlhá, milujeme výzvy a mňa výzvy bavia. Máme spoločný cieľ a neexistuje lepší pocit, ako keď sa všetci stretnete a získate takýto výsledok,” skonštatoval Hamilton.

Skúsený Brit poňal zisk tretieho miesta ako veľkú vzpruhu a motiváciu do ďalšej práce pre celý tím. Inžinierom sa teraz bude o to ľahšie pripravovať na Saudskú Arábiu a ďalšie veľké ceny.

"Čelili sme výzvam, na ktoré sme neboli zvyknutí. Nikto sa však nevzdal, všetci boli pozitívni, sklonili hlavy a tvrdo pracovali. Takýto výsledok je motivujúci.

Ako tím sme ukázali obrovskú vnútornú silu. Zrejme nemáme taký výkon ako ostatní a myslím si, že z auta sme dnes dostali všetko," dodal Brit.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Hamilton vyzdvihol spoľahlivosť. Odviedli sme lepšiu prácu, hovorí