Haas našiel náhradu za Mazepina. V F1 má nedokončenú prácu, myslí si Eisele

Dánsky pilot F1 Kevin Magnussen.
Dánsky pilot F1 Kevin Magnussen. (Autor: SITA/AP)
Sportnet, TASR|9. mar 2022 o 20:10

Možnosť vrátiť sa do F1 bola príliš lákavá.

BRATISLAVA. Dánsky pretekár Kevin Magnussen bude v nadchádzajúcej sezóne formuly 1 jazdiť v americkom tíme Haas.

Tím v stredu oznámil návrat svojho niekdajšieho pilota, ktorý nahradí Rusa Nikitu Mazepina. S ním vedenie stajne v sobotu ukončilo kontrakt v reakcii na ruskú vojenskú inváziu na územie Ukrajiny.

Pre Magnussena je to už druhý návrat do prestížnej motoristickej série, jeho prvé pôsobenie v McLarene trvalo len jednu sezónu (2014).

V kráľovnej motošportu absolvoval šesť sezón v troch tímoch a jeho najlepším výsledkom je druhé miesto, ktoré získal vo svojich prvých pretekoch v Austrálii.

"Tak tomuto poviem nečakaný comeback. Haas stavil na skúsenosť a myslím, že zrovna Magnussen je jeden z tých, ktorý ma v F1 nedokončenú prácu," napísal na facebooku komentátor F1 Števo Eisele.

Radosť neskrýval ani šéf tímu Haas Günther Steiner:

"Som rád, že môžem privítať Kevina Magnussena späť v tíme Haas. Keď sme hľadali jazdca, ktorý by mohol priniesť tímu hodnotu, nehovoriac o bohatých skúsenostiach z F1, Kevin bol pre nás jednoznačným rozhodnutím."

Dánsky pretekár bude tvoriť tímovú dvojicu s Mickom Schumacherom, ktorý vlani podával lepšie výkony ako Mazepin, ale bodovať nedokázal.

"Bol som veľmi prekvapený, ale rovnako nadšený z toho, že mi zavolali z tímu Haas. Pokiaľ ide o moje plány na rok 2022, pozeral som sa iným smerom, ale príležitosť vrátiť sa pretekať vo F1 a v tíme, ktorý veľmi dobre poznám, bolo jednoducho príliš lákavé," povedal Magnussen pre oficiálny web F1.

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Haas našiel náhradu za Mazepina. V F1 má nedokončenú prácu, myslí si Eisele