Mohol byť absolútnym hrdinom Slovana. Nájazd ma mrzí, vraví Zigo

Hokejisti HC Slovan.
Hokejisti HC Slovan. (Autor: TASR)
SITA|13. sep 2016 o 22:30

Nová posila z Banskej Bystrice dala svoje prvé góly za Slovan v KHL.

NOVOSIBIRSK. Ešte na jar tohto roku bol Tomáš Zigo oporou vicemajstra z Banskej Bystrice, aktuálne má za sebou gólovú premiéru v drese Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

A nie hocijakú.

Na ľade Sibiru Novosibirsk v utorok skóroval dvakrát, keď zakaždým dorovnal stav stretnutia. Napokon to stačilo na zisk bodu, domáci zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch.

Bol už aj v reprezentácii

"Prvé dva góly v KHL, samozrejme, tešia, ale takto dobre rozohraný zápas na ľade silného súpera musíme dotiahnuť do víťazného konca. Bolo to veľmi rýchle, najmä v prvých dvoch tretinách sa hralo vo vysokom tempe," uviedol Tomáš Zigo na webe tímu HC Slovan Bratislava.

Dvadsaťštyriročný útočník, ktorý okúsil už aj reprezentačný dres, mohol byť hrdinom Slovana aj v nájazdoch, ale ten svoj v druhej sérii nepremenil.

"Pristúpili sme k tomu zodpovedne, len škoda tých nájazdov. Brankára som mal už rozhodeného, stačilo puk o čosi viac nadvihnúť, mrzí ma to," skonštatoval Zigo.

Nastúpil vo štvrtom útoku Slovana spoločne aj s Kanaďanom Kylom Chipuchurom, bývalým hráčom NHL (dovedna 481 duelov základnej časti s bilanciou 31 gólov a 73 asistencií) a na ľade ich bolo často vidieť v nebezpečných situáciách pred brankárom Novosibirska Alexandrom Salákom.

"Odohrali sme naozaj solídny zápas a boli sme len kúsok od víťazstva. Základom vyrovnaného priebehu bol ďalší dobrý výkon v bránke od Brusta, Tomáš Zigo dal svoje prvé dva góly a ako som povedal, veľa nechýbalo, aby sme tu vyhrali," zhodnotil Chipchura na webe hcslovan.sk.

Dôležité je sústredenie, vraví hrdina zápasu

Dvojbodovým hrdinom Novosibirska sa stal útočník Konstantin Okulov, ktorý Barryho Brusta prekonal z oboch svojich samostatných nájazdov.

"Bol to veľmi ťažký zápas, ale boli sme pripravení na to, že Slovan nám reálne môže narobiť problémy. Vedeli sme, že musíme byť ostražití a pripravení na jeho nápor," cituje 21-ročného Okulova web championat.com.

Na otázku, odkiaľ vzal toľko guráže na premenenie dvoch nájazdov, odpovedal: "Nezáleží na tom, či je to v KHL alebo v nejakom mládežníckom tíme. Dôležité je sústrediť sa na svoj pokus."

Slovanisti zaznamenali v ôsmom zápase sezóny piatu prehru a na konte majú desať bodov. V tabuľke Západnej konferencie KHL priebežne figurujú na deviatom mieste.

Hokejisti bratislavského klubu sa najbližšie predstavia v sobotu 17. septembra od 17.00 h v Bratislave proti chorvátskemu Medveščaku Záhreb.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Mohol byť absolútnym hrdinom Slovana. Nájazd ma mrzí, vraví Zigo