Salah predviedol veľké gesto, dojal aj trénera Kloppa

Mohamed Salah.
Mohamed Salah. (Autor: Dave Thompson TASR/AP)
TASR|30. dec 2018 o 11:13

Liverpool si v sobotňajšom šlágri poradil s Arsenalom presvedčivo 5:1.

LONDÝN. FC Liverpool si v sobotňajšom šlágri 20. kola anglickej futbalovej Premier League poradil s Arsenalom Londýn presvedčivo 5:1.

Na triumfe domácich mal leví podiel Brazílčan Firmino, ktorý súpera zostrelil hetrikom. Liverpool si výhrou upevnil prvú priečku a v prebiehajúcom ligovom ročníku stále nenašiel premožiteľa.

Klopp neskrýval spokojnosť

Na Anfield Road otvorili skóre stretnutia ako prví hostia v 11. minúte zásluhou Ainsleyho Maitlanda-Nilesa.

Odpoveď domácich netrvala dlho a v priebehu piatich minút boli po dvoch góloch Firmina vo vedení. Naštartovaná liverpoolska ofenzíva pokračovala v demontáži Arsenalu a do konca polčasu bol stav stretnutia už 4:1 po zásahu Sadia Maneho a premenenej jedenástke Mohameda Salaha.

,,Inkasovali sme rýchly gól a v tom momente som nevedel, čo bude nasledovať. Naša reakcia však bola rýchla a nemilosrdná. V druhom polčase sme chceli kontrolovať výsledok, čo sa nám aj podarilo. Vyhrať nad Arsenalom 5:1 sa nestáva často, preto som skutočne spokojný," reagoval tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Emery poukázal na rozdiely

Po zmene strán sa v 65. minúte znova gólovo presadil Firmino a z jedenástky upravil na konečných 5:1. Zvyčajným exekútorom pokutových kopov je Mohamed Salah, ten však prenechal zahrávanie jedenástky spoluhráčovi, ktorý tak zavŕšil svoj prvý hetrik v anglickej najvyššej súťaži.

,,Skoro som sa rozplakal, pretože všetci vieme, že "Mo" chce dosiahnuť vždy čo najviac gólov," dodal Klopp, ktorý označil gesto egyptského útočníka za jednu z najkrajších vecí, ktoré vo futbalovom živote videl.

Pre Kloppovho náprotivka Unaia Emeryho je dôležité, aby sa jeho tím z prehry poučil. "Musíme pokračovať v tom, čo robíme a vrátime sa ešte silnejší v ďalšom zápase. Teraz sme videli, aký je rozdiel medzi nami a Liverpoolom.

Nemyslím si však, že ten rozdiel je až taký veľký, ako ukazuje výsledok. Pracovať musíme najviac v defenzíve, lebo inkasujeme viac gólov, ako by sme chceli," citoval portál bbc.com kormidelníka londýnskeho tímu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Salah predviedol veľké gesto, dojal aj trénera Kloppa