Chváli Edwardsa. Ak niekto takto zápasí, tak je to nebezpečné, tvrdí Usman

Kamaru Usman krátko po knokaute od Leona Edwardsa na turnaji UFC 278.
Kamaru Usman krátko po knokaute od Leona Edwardsa na turnaji UFC 278. (Zdroj: MMAJunkie.)
SvetMMA|26. aug 2022 o 14:19

Na svojom súperovi vyzdvihol špecifickú vlastnosť.

LAS VEGAS. Porážka, ktorú nikto neočakával. Strata titulu, ktorá sa navždy zapíše do dejín zmiešaných bojových umení. Víkendová prehra Kamaru Usmana na turnaji UFC 278 ukázala, ako vďaka jednej chybe môže bojovník stratiť zdanlivo víťazný zápas.

A to bol Nigérijčan blízko vyrovnaniu rekordu Andersona Silvu v počte výhier za sebou (16) v najlepšej lige sveta.

Päťdesiatšesť sekúnd pred koncom piateho kola však zaúradovala ľavá noha Leona Edwardsa, ktorá poslala Usmana v sekunde na zem. Knokaut v hodine dvanástej.

Edwards tak nielen, že odvrátil prehru s jednotkou UFC naprieč všetkými váhovými kategóriami, ale najmä sa stal novým kráľom velterovej divízie.

Zaujímavým sa javí reakcia Usmana po dueli, ktorý nešetril chválou na adresu svojho premožiteľa.

Leon je poriadny tvrďák. Je to tak, pretože vždy keď som si myslel, že som zlomil jeho vôľu a odhodlanie, v ďalšom kole opäť nastúpil motivovaný. Hoci som mu vždy ukázal, že na mňa nemá, stále sa vrátil s tým, že ma zdolá.

Jediný, kto proti mne bojoval s takýmto mentálnym nastavením bol Emil Meek. Musel som ho dobiť na zemi, len aby už prestal vzdorovať. Ak niekto takto zápasí, je to veľmi nebezpečné,“ uviedol.

Podľa informácií od prezidenta UFC Danu Whitea, je možné, že sa Edwards v prvej titulovej obhajobe postaví Kamaru Usmanovi.

Pre dvojicu známych bojovníkov by išlo už o tretí vzájomný duel v MMA.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chváli Edwardsa. Ak niekto takto zápasí, tak je to nebezpečné, tvrdí Usman