Tadeáš Růžička by mal na domácej scéne skončiť (komentár)

Tadeáš Růžička knokautuje súpera na podujatí RFA.
Tadeáš Růžička knokautuje súpera na podujatí RFA. (Autor: RFA)
Vladimír Bilohuščin|10. júl 2023 o 20:17

Takéto chovanie profesionálneho bojovníka sa nedá ospravedlniť.

„Z reflexu som mu zasadil pár rán a jedna z nich mu vraj mala poškodiť slezinu. Na nič také si nespomínam, ale asi áno. Potom už tam vtrhli jeho kamoši a spolu s nimi zdrhol niekam preč.

Od tej doby som ho nevidel. Až mi o pol roka zazvonila pri dverách polícia s tým, že som spôsobil ťažké ublíženie na zdraví.”

Toto je opis potýčky Michala Kotalíka a muža, ktorý mal údajne obťažovať jeho priateľku. Za tento delikt si Kotalík odsedel tri a pol roka natvrdo.

Trest bol prísnejší ako zvyčajne, keďže trénovaný bojovník pod vplyvom alkoholu je v podstate vražedná zbraň.

Prípad Růžička

Iba pred pár dňami obehlo médiami video, na ktorom leží v bezvedomí zakrvavený muž a druhý muž ho kameruje. Už takýto pohľad na nehybne ležiace telo vyvoláva zimomriavky.

Čo sa ale začalo diať následne bolo skutočne šokujúce.

Okrem nadávok a výsmechu je totiž vidieť, ako sa kameraman opakovane skláňa k nehybnému telu a rozdáva mu ďalšie silné facky.

Človekom, ktorý natáčal video má byť profesionálny bojovník Tadeáš Růžička, ktorý sám tento incident zavesil na svoje sociálne siete a priznal sa, že muža uspal zadnou pravačkou.

Po tomto incidente sa spustila vlna kritiky nie len od širokej verejnosti, ale aj vrcholových športovcov z bojového prostredia, ktorí incident jednoznačne odsúdili. Teda s výnimkou Cvernu, ktorý si ale sám posedel v chládku, čiže ho berme s veľkou rezervou.

Internetom kolujú rôzne teórie, čo tomuto incidentu predchádzalo, ale asi najčastejšia verzia sa podobá na tú s Kotalíkom, obťažovanie priateľky.

Ak ale v pozadí počujeme ženský hlas, ktorý patril Tadeášovej priateľke, nezdalo sa, žeby bol nejako rozrušený z obťažovania, ale pýta sa, ako preboha preberieme človeka po knokaute. Tadeáš jej názorne ukázal, že sa to robí opakovanými fackami a nadávkami.

Žiadna ľútosť

Celé predchádzajúce okolnosti ale nechajme bokom a sústreďme sa na fakty, ktorým je inkriminované video.

Růžička na ňom neprejavuje žiadne známky paniky, strachu, súcitu alebo snahy pomôcť. Namiesto toho opakovane udiera do obete a je mu v podstate jedno, či vlastne dýcha.

Takéto incidenty sa stávajú aj obyčajným smrteľníkom, tu ale ide o profesionálneho bojovníka, ktorý neskončil iba pri jednom údere.

Po opadnutí adrenalínu naviac Růžička zavesil víťazné video na sociálne siete, čo dokazuje, že mu vlastne bolo jedno, ako muž v bezvedomí skončil. Bola to vlastne jeho ďalšia výhra, ktorou sa pochválil.

Už toto správanie ukazuje, že Růžička je jedinec, ktorý by zrejme nemal problém urobiť takýto čin znova.

Čo ale bolo taktiež zarážajúce je fakt, že Růžička svoje správanie nijako neoľutoval ani po incidente, keď sa na ďalšom videu zveril, aby sme „neverili žiadnym paparazzi, sú to iba krysy, ktoré sa snažia priživiť na mene.“

Tak Růžička sám zavesí na internet video, kde sa chváli, ako poslal do bezvedomia chlapa, ale na vine sú nejakí paparazzi? Úsudok nech si urobí každý sám.

Bojovník dodal, že ak povie pravdu, tak ho pochopíme, ale zatiaľ sme si pravdu z jeho úst nevypočuli.

Kým sa tak nestane, poradil by som organizáciám, sponzorom a klubu ukončiť s Růžičkom spoluprácu a počkať si, ako dopadne vyšetrovanie. Ak je Růžička nevinný, dúfajme, že to dokáže vierohodne vysvetliť.

Opakovane udierať do bezvládneho tela a potom sa chváliť, ako ho vypol zadnou pravou sa však obávam, že bude vysvetľovať veľmi ťažko...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tadeáš Růžička by mal na domácej scéne skončiť (komentár)