Prišiel z UFC a vyhral dočasný titul. Oktagon má prvého šampióna z USA

SvetMMA|31. dec 2022 o 00:35

Macek neuspel ani v treťom titulovom zápase.

PRAHA. Organizácia Oktagon MMA má nového dočasného šampióna bantamovej divízie do 61 kilogramov.

Americký reprezentant Gustavo Lopez v hlavnom zápase večera podujatia Oktagon 38 porazil v prvom kole českú jednotku Filipa Macka na škrtenie technikou gilotína.

Lopez prijal tento duel na poslednú chvíľu ako náhradník za zraneného šampióna Jonasa Magarda. Preto bol tento súboj vyhlásený o dočasný titul.

Víťaz by sa mal neskôr stretnúť s oficiálnym úradujúcim šampiónom Magardom.

"Buď pripravený," odkázal Lopez Magardovi, ktorý sa po operácii zotavuje zo zranenia, čo utrpel v príprave.

Lopez sa stal prvým šampiónom organizácie Oktagon MMA zo Spojených štátov amerických, hoci zatiaľ je držiteľom iba dočasného titulu.

Naposledy pôsobil tento 33-ročný bojovník v prestížnej organizácii UFC, kde odzápasil štyri duely medzi rokmi 2020 - 2021. V rámci UFC mal skóre 1 víťazstvo, 1 remíza a dve porážky. Obaja jeho premožitelia z UFC sú dnes v top 15 bantamovej váhy.

Macek naopak už po tretíkrát neuspel v titulovom zápase. Predtým ho zdolali Slovák Tomáš Deák a práve Dán Magard. V O2 aréne nestačil ani na Lopeza a titul pre neho ostáva zakliaty.

"Fakt neviem. Chcel som sa pretočiť na štyri, no bolo to hlboké. Nevedel som, že do konca kola ostáva toľko (10 sekúnd)," uviedol Macek v pozápasovom rozhovore.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prišiel z UFC a vyhral dočasný titul. Oktagon má prvého šampióna z USA