Tri čierne kone podujatia FABRIQ 3 (komentár)

(Autor: FABRIQ)
Svet MMA|31. aug 2023 o 16:22

Tieto zápasy môžu kreovať budúce hviezdy.

Už iba pár dní nás delí od ďalšieho podujatia organizácie FABRIQ, za ktorou stojí Attila Végh a Rytmus.

Aj keď na karte uvidíme niekoľko silných mien na čele s Vaškom Mikuláškom, fanúšikovia MMA by mali upriamiť svoju pozornosť aj na menej známych bojovníkov, ktorí určite majú na to, stať sa hviezdami.

Prinášame 3 čierne kone podujatia.

Marcel Šimo v Šimon Fiantok

Lepší prvý zápas ako stret Šima s Fiantokom sme si nemohli ani želať!

Marcel Šimo je na amatérskej pôde známy pojem a treba povedať, že ako šampión organizácie MAMMAL dlhodobo patrí medzi najlepších svojej divízie.

Zástupca CHAOS Bratislava má na svojom konte už dvojciferný počet výhier a vidieť sme ho mohli aj na predchádzajúcom podujatí FABRIQ, kde si pripísal taktiež víťazstvo. Veľké skúsenosti istotne nabral ako člen slovenskej reprezentácie na šampionátoch IMMAF.

Iba 8 dní pred podujatím do súboja so Šimom naskočil nitriansky odchovanec Šimon Fiantok.

Zástupca MMA BJJ Nitra má za sebou výbornú sezónu. Stal sa šampiónom organizácie amatérov SOMMA, keď dokázal poraziť nebezpečného Dominika Toporcera, následne uspel v českej lige a zahviezdil aj na domácom podujatí Fight Of Gladiators.

Tento súboj prinesie stret dvoch šampónov domácej amatérskej scény a nepochybne dvoch budúcich veľkých mien.

Marek Medovarski vs Tomáš Berger

Rodený Srb reprezentujúci slovenské farby a klub CHAOS Bratislava, Marek Medovarski, to má na Slovensku v súčasnosti pomerne ťažké. Nie je veľa bojovníkov, ktorí s ním chcú zápasiť. Medovarski totiž už dlhodobo patrí medzi tých najlepších, ak nie úplne na špicu.

To dokazujú aj jeho výsledky v domácej lige MAMMAL, kde sa stal šampiónom, taktiež jeho súboje v Srbsku a hlavne svetové a európske šampionáty IMMAF, keďže je Marek dlhodobým reprezentačným pilierom.

FABRIQ ale Medovarskemu nepriniesol potravu a siahol po Tomášovi Bergerovi. Tento český reprezentant má skúsenosti z boxu, Muay Thai a mimochodom je aj českým šampiónom MMA.

Súboj Medovarski vs Berger bude stret elitných postojárov a priama konfrontácia slovenskej a českej školy MMA.

Stevan Nikolič vs Igor Lukačovič

Tento súboj bude veľmi zaujímavý z oboch strán. Obom bojovníkom môže totiž výhra naštartovať poriadne kariéru.

Favoritom súboja bude Stevan Nikolič, ktorého sme na domácej pôde videli už dvakrát. Na podujatí Impact MMA dokázal ukončiť šikovného postojára Zátorského na armbar a po viac ako roku to na domácej pôde v Trnave zopakoval, keď pre zmenu utiahol na armbar veľmi dobrého zemiara Gondžalu.

Nikolič je v našich končinách ešte pomerne neznáme meno, s troma výhrami a žiadnou prehrou môže byť práve tento súboj pre Stevana kľúčový.

Nikolič bude čeliť už pomerne skúsenému Igorovi Lukačovičovi. Aj keď Igorovo skóre možno nie je žiarivé, treba si uvedomiť, že stál v klietke Oktagon MMA a pasoval sa s borcami ako Vlado Lengál či Michal Konrád.

Lukačovič určite ešte nepovedal posledné slovo a aj prijatie takéhoto zápasu svedčí o tom, že si na súpera verí.

Bežný divák MMA by si možno z tohto výberu do svojej top 3 zápasov na karte nevybral ani jediný, ale znalec určite uzná, že sa práve tieto súboje určite oplatí sledovať od začiatku až do konca. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tri čierne kone podujatia FABRIQ 3 (komentár)