Víťazstvo sa nerodilo ľahko. Ľudovít Klein predĺžil víťaznú sériu v UFC

Klein sa tešil z víťazstva.
Klein sa tešil z víťazstva. (Zdroj: ESPN+, Autor: ESPN+)
Dávid Lukáč|28. sep 2024 o 20:22

Súpera zdolal po bodovom verdikte rozhodcov.

PARÍŽ. Slovenský bojovník Ľudovít Klein zaznamenal ďalšie víťazstvo v prestížnej americkej organizácii UFC.

Na podujatí UFC Fight Night 243 zdolal Američana Roosevelta Robertsa po troch kolách na body.

Jeden z rozhodcov videl Kleina vyhrať všetky tri kolá, ďalší dvaja prisúdili Slovákovi dve z troch kôl. Klein tak zvládol súboj v pomere 30-27, 29-28 a 29-28.

Roberts bol náhradníkom za pôvodného Kleinovho súpera, Brazílčana Nikolasa Mottu. Do duelu nastupoval ako outsider, no svojim výkonom nakoniec prekvapil.

Aj keď Slovák väčšinu súboja odkontroloval a zaslúžene vyhral, Američan ho dokázal niekoľkokrát dobre trafiť a spôsobil mu nepríjemnú tržnú ranu na obočí.

Prvé kolo bolo vyrovnanejšie a odohrávalo sa prevažne v postoji. Klein sa snažil prekonať súperovu výškovú prevahu rýchlymi kontrami. V druhom dejstve potom preniesol súboj na zem, kde zápas kontroloval.

V treťom kole sa Kleinovi podarilo zápas viackrát zviazať do klinču a nakoniec si odniesol zaslúžené víťazstvo.

Premožiteľa nenašiel už takmer tri roky

Zlom Kleinovej kariéry prišiel v októbri 2021, keď nestačil na Američana Natea Landwehra. Po druhej prehre v rade sa rozhodol opustiť perovú váhu, do ktorej musel chudnúť množstvo kilogramov.

A táto zmena sa nakoniec ukázala ako výborný krok. Slovenský bojovník sa presunul do ľahkej váhy a odvtedy zaznamenal sedem zápasov bez prehry. Šesťkrát sa tešil z víťazstva a raz remizoval.

Svoj desiaty zápas v UFC si slovenský bojovník patrične užil a s výsledkom bol spokojný.

„Cítim sa dobre, pretože víťazstvo je doma. Bol to dobrý zápas, tesný zápas a súper bol naozaj dobrý. Víťazstvo je však moje,“ tešil sa po zápase v Paríži.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Víťazstvo sa nerodilo ľahko. Ľudovít Klein predĺžil víťaznú sériu v UFC