Tréner Ilja Škondrič o Borárosovi: Súper bol adekvátny, ešte ukáže pekné zápasy

Gábor Boráros.
Gábor Boráros. (Zdroj: Fabriq MMA)
SvetMMA|11. nov 2022 o 19:30

Zareagoval na víťazstvo svojho zverenca.

BRATISLAVA. Mimoriadne diskutovanou témou na poli zmiešaných bojových umení bol bezpochyby návrat Gábora Borárosa do súťažného zápasu.

Známy zápasník tak učinil uplynulý víkend na podujatí Fabriq MMA.

Boráros v hlavnom predzápase večera zdolal Gréka Roberta Oganesyana, čím ukončil nepriaznivú šnúru troch prehier v rade.

Po Attilovi Véghovi sa k dôležitej výhre vyjadril aj ikonický tréner MMA Ilja Škondrič.

Végh mal pochybnosti

Veľkú radosť z víťazstva Slováka mal bezprostredne po turnaji Attila Végh. V rozhovore s redaktorom SvetMMA Adriánom Mečiarom sa priznal, že pred súbojom veľké šance Gáborovi nedával.

„Vynikajúci výkon Gáborko, na to, že dva dni trénoval, tak to nikto neuverí. Gábor sa vrátil, pritom mu nikto neveril, poviem na rovinu, že ani ja. Gábor vravel, že som na neho nahnevaný, čo je pravda, lebo som ho prosíkal, aby prišiel na tréning, on hovoril, že trénuje, no ja som mu neveril.

Aj nejak (veľmi) netrénoval, za tie dva dni prípravy urobil výborný výkon a teraz dúfam, že v Ostrave bude pokračovať,“ povedal Végh, pričom ho v rozhovore prerušil práve Boráros, ktorý vtipkoval, že tréningu nevenoval dva dni ale štyri.

Sympatický výkon a adekvátny súper

K výkonu Borárosa sa po pár dňoch vyjadril i Ilja Škondrič, hlavný tréner bratislavského klubu OFA a jeden z koučov, ktorí pripravujú tridsaťročného zápasníka.

Škondrič pre Šport.sk opísal prístup Borárosa v príprave, poskytol pohľad na jeho súpera Oganesyana a zhodnotil súboj Slováka na Fabriq MMA.

„Teraz som mu veril, pretože bol sústredený a disciplinovaný. Zo srandy sa hovorilo, že pred zápasom bol len dvakrát na tréningu. Gábor však nikdy v živote nebol na tréningu viac než párkrát. Keď príde šesťkrát, to už je z polovice vyhraté. A teraz bol osemkrát, takže som o ňom nepochyboval. Predviedol sympatický taktický výkon.“

Hoci sa po víťazstve Borárosa na sociálnych sieťach objavovali komentáre fanúšikov spochybňujúce športové kvality Oganesyana, Škondrič vysvetľuje, že v momentálnej situácii pre išlo o primeraného protivníka.

„Bol primeraný tomu, že Gábor bol po troch prehrách. V tejto situácii by bolo veľmi hlúpe, keby nastúpil proti špičkovému súperovi. Ale Oganesyan nebol zas nejaký úplne ľahký protivník. Bol skrátka adekvátny,“ povedal legendárny tréner.

Čo sa týka budúcnosti svojho dlhoročného zverenca má Škondrič jasno.

„Myslím si, že na domácej scéne ukáže ešte pekné zápasy.“

Borárosa budú môcť vidieť fanúšikovia v ďalšom zápase o menej než mesiac, keď sa predstaví na podujatí Oktagon 37.

Gábor Boráros má na profesionálnom okruhu MMA bilanciu devätnástich víťazstiev a desiatich porážok.

Najväčším kariérnym úspechom pre zápasníka s prezývkou "The Punisher" je dodnes víťazstvo v historicky prvej sérii reality šou Oktagon Výzva v decembri 2016. Vo finále vtedy Boráros zdolal Čecha Jakuba Běleho v prvom kole na škrtenie.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tréner Ilja Škondrič o Borárosovi: Súper bol adekvátny, ešte ukáže pekné zápasy