Oktagon 43: Totálna dominancia posunula Kozmu do semifinále

David Kozma je bývalým šampiónom OKTAGON MMA.
David Kozma je bývalým šampiónom OKTAGON MMA. (Zdroj: OKTAGON MMA)
Vladimír Bilohuščin|20. máj 2023 o 23:22

O víťazovi nebolo po 3 kolách pochýb.

PRAHA. Azda najočakávanejší duel pyramídy Tipsport Gamechanger ponúkli divákom bývalý šampión velterovej váhy David Kozma a Francúz Alex Lohoré.

Štvrťfinále najväčšieho európskeho MMA vyraďovacieho turnaja v hre o milión eur započal svoju púť v Prahe na podujatí Oktagon 34.

Neúprosný systém spojil dokopy favoritov na celkovú výhru, pričom sme videli stret dvoch bojových štýlov. Na jednej strane stál postojár Lohoré, na starne druhej výborný zemiar Kozma.

Podľa očakávania sa súperi od začiatku nikam nehrnuli, až kým neprišiel po minúte prvý takedown zo strany Kozmu, ktorý bol razom na koni a umne využíval prácu s ťažiskom. Kontrola na zemi pokračovala až do konca kola a o víťazovi úvodného dejstva tak nebolo pochýb.

Druhé kolo začal vo veľkom štýle zasa ´Pink Panter´ Kozma, ktorý pekným úderom dokázal otriasť súperom. Český bojovník sa ale neulakomil na ukončenie súboja, ale prešiel takticky na zem, kde zas kontroloval súboj.

V poslednom dejstva musel Lohoré zabrať a súpera ukončiť. Francúz ale bol bez iskry, čo zasa využil Kozma na výborný takedown a aj keď súpera neudržal na zemi, víťazstvo už 2 minúty pred koncom duelu bolo pre Kozmu na dosah.

Kozma pred koncom súboja zasa doručil takedown a pripísal si jednoznačnú výhru na body.

"Čakal som, že sa na takedowny lepšie pripraví. Bol lenivý vstávať sa na nohy, čo mi vyhovovalo, čakal som ťažší zápas."

"Ťažko sa ho ukončovalo, vedel som, že som vyhrával všetky 3 kola a tak som šiel na istotu. Chcel som v prvom rade posun v Gamechanger," povedal po súboji David Kozma.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 43: Totálna dominancia posunula Kozmu do semifinále