Mladý Slovák mieri do bundesligy za vysoké odstupné

Ondrej Duda v novej sezóne okúsi nemeckú Bundesligu.
Ondrej Duda v novej sezóne okúsi nemeckú Bundesligu. (Autor: TASR)
TASR|20. júl 2016 o 17:09

Stredopoliar Ondrej Duda sa stal posilou Herty Berlín. Nemci za neho zaplatili 4 až 5 miliónov eur.

VARŠAVA. Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda sa stal definitívne hráčom nemeckej Herthy Berlín. V stredu s účastníkom Bundesligy podpísal 5-ročnú zmluvu a nosiť v nej bude dres s číslom desať. 

Duda bude spoluhráčom ďalšieho slovenského reprezentanta Petra Pekaríka. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar nebol k dispozícii jeho doterajšiemu zamestnávateľovi poľskej Legii Varšava v utorňajšom odvetnom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017 proti bosniackemu HSK Zrinjski Mostar.

Odstupné viac ako 4 milióny

Legia angažovala Dudu vo februári 2014 za 300-tisíc eur, za jeho prestup do Nemecka by podľa viacerých zdrojov mala zinkasovať od štyroch do piatich miliónov eur. Ďalšie dodatočné príjmy môže získať klub na základe jeho hráčskych úspechov v Herthe.

"Legia mi dala všetko a navždy bude mať miesto v mojom srdci. Ak by jej nebolo, nedostal by som sa tam, kde teraz som, nedial by sa môj prestup do Bundesligy," povedal pre web varšavského tímu 21-ročný sninský rodák. 

"Legia ma posunula vari ešte ďalej ako klub mojej mladosti MFK Košice, v ktorom som začínal kariéru a tiež mu mám za čo ďakovať. Až vo Varšave však môj príbeh s loptou nabral rozmach," skonštatoval Duda. S klubom sa dohodol na 5-ročnej zmluve.

Šéf klubu: Má potenciál 

"Myslím si, že Nemecko je dobrou destináciou. Samotná Hertha veru nie je malým klubom, bojuje o vysoké priečky v tabuľke. Ekstraklasu rešpektujem, ale cítil som potrebu rozvíjať sa v silnejšej súťaži. Bundesligu považujem za veľmi vhodnú na napredovanie mladých hráčov," uviedol Duda. 

"Veľmi sa tešíme, že v Ondrejovi získavame mladého futbalistu s potenciálom na výkonnostný rozvoj. Napriek nízkemu veku zároveň už má veľa skúseností," vyhlásil športový šéf Herthy Michael Preetz pre internetovú stránku herthabsc.de. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Mladý Slovák mieri do bundesligy za vysoké odstupné