Mládežnický reprezentant Hromada odchádza do Plzne

Jakub Hromada (vpredu s číslom 10) bol aj kapitánom mládežníckych reprezentácií Slovenska.
Jakub Hromada (vpredu s číslom 10) bol aj kapitánom mládežníckych reprezentácií Slovenska. (Autor: TASR)
TASR|23. jún 2016 o 10:58

Dvadsaťročný Hromada je kmeňovým hráčom talianskej Sampdorie Janov.

PLZEŇ. Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Jakub Hromada sa stal novou posilou úradujúceho českého majstra Viktoria Plzeň.

Ako informovala oficiálna internetová stránka klubu, talentovaný stredopoliar prichádza na západ Čiech na ročné hosťovanie s opciou.

Dvadsaťročný Hromada je kmeňovým hráčom talianskej Sampdorie Janov, kam prestúpil z majstrovského Juventusu Turín. V uplynulej sezóne hosťoval v Senici.

"Jakub nás zaujal i vďaka vydarenému ligovému ročníku, v ktorom vo farbách Senice nastúpil v 15 zápasoch a päťkrát sa gólovo presadil," povedal pre klubový web generálny manažér Viktorie Adolf Šádek.

Hromada tak rozšíril už aj tak početnú slovenskú kolóniu v Plzni.

"So slovenskými futbalistami máme všeobecne výbornú skúsenosť a trúfam si tvrdiť, že tamojšie futbalové prostredie máme veľmi dobre zmapované. Jakuba sme mali možnosť niekoľkokrát vidieť na vlastné oči a presvedčil nás o svojich kvalitách. Vďaka zahraničnému pôsobeniu je i napriek mladému veku dostatočne futbalovo i ľudsky vyspelý, aby sa pobil o miesto v šatni Viktorie. Je to univerzálny futbalista, ktorý môže nastupovať na viacerých postoch v záložnej formácii," dodal.

Presun do tímu českého šampióna Hromadu potešil. "Som rád, že môžem byť súčasťou špičkového českého klubu, ktorý bude v nadchádzajúcej sezóne bojovať o Ligu majstrov. Podobná ponuka neprichádza každý deň a ja si ju veľmi vážim," vyslovil sa Hromada, ktorý bude v novom tíme nosiť dres s číslom 25.

"Viktoria má vo svojom strede kopec skvelých futbalistov, posunúť ma môže každý tréning a odohraný zápas. Prichádzam s rešpektom, ale takisto s veľkou chuťou sa pobiť o svoju šancu."

Košický odchovanec hral v minulosti aj v Michalovciach, mládežníckej akadémii Juventusu, FC Janov, UC Sampdoria a druholigovom Pro Vercelli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Mládežnický reprezentant Hromada odchádza do Plzne