Šatan si cení, že Nemec prišiel. Nie všetci mali taký prístup k reprezentácii

Miroslav Šatan na brífingu v Rige.
Miroslav Šatan na brífingu v Rige. (Autor: TASR)
Boris Vanya|14. máj 2023 o 12:25

Výhra nad Lotyšmi podľa neho utuží kolektív.

RIGA. Pre mnohých to bol nápor na nervy, on tvrdí, že bol pokojný. Vedel, že už nie je hráč a vyniknúť musia hokejisti, ktorí sú na ľade.

Šéf slovenského hokeja a generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan v Rige hodnotil prvé dva zápasy tímu v skupine B majstrovstiev sveta

"Vedeli sme, že začiatok turnaja bude ťažký. Proti Čechom nám trochu ušla prvá tretina, ale s výkonom boli spokojní tréneri a myslím si, že aj fanúšikovia, hoci výsledok nás mrzel. Keby sa nám podarilo zo zápasu vziať aspoň bod, bolo by to lepšie, ale výkon bol sľubný," vravel Šatan a pokračoval: 

"Zápas proti Lotyšom, sledovala vypredaná hala, keď možno 40 % fanúšikov bolo zo Slovenska, čo sme cítili. Naši hráči museli víťazstvo vydrieť a zdolať nielen Lotyšov, ale aj ďalšie okolnosti, aj pruhovaných pánov, lebo som mal pocit, že niektoré veci neboli posúdené tak, ako mali.

Ale práve také zápasy, keď veľa vecí je proti a mužstvo napriek tomu uspeje, pomôže tímu utužiť kolektív. Verím, že tímový duch sa v sobotu posilnil a budeme z toho ťažiť aj v ďalšej fáze turnaja."

VIDEO: Miroslav Šatan hodnotí prvé dva zápasy Slovenska na MS v hokeji 2023

Aj Šatana nadchla atmosféra prvých dvoch zápasov, o ktorú sa výrazne pričinili tisíce slovenských fanúšikov. Prvý víkend v Riga Arene patril predovšetkým im a domácim priaznivcom. 

"Atmosféra mi trochu pripomínala Ostravu 2004, kde som bol ešte ako hráč a bola tam prevaha slovenských fanúšikov. Teší ma, že ľudia znovu možno namiesto dovolenky cestujú na majstrovstvá sveta. Aj hráči cítia ich podporu a chcú sa im za ňu odvďačiť. Zápas proti Lotyšom bol práve taký, že boli spokojní hokejisti a aj fanúšikovia mali pozitívny zážitok."

Zrejme posledný hráč, ktorý ešte pribudne do slovenského tímu, je 19-ročný obranca Šimon Nemec. Dvojka minuloročného draftu NHL pricestovala do Rigy v sobotu popoludní a nastúpi (s najväčšou pravdepodobnosťou) v pondelok proti Kanade. 

"Očakávam od neho, že za ten rok v AHL dozrel ako hráč i osobnosť a bude patriť k našim lepším obrancom aj napriek mladému veku. Veľmi ma teší jeho prístup k reprezentácii, že prišiel na majstrovstvá, lebo mali sme aj iné prístupy," dodal Šatan.

Zápas proti Kanade bude podľa neho najmä pre mladých hráčov či nováčikov v tíme skúškou odolnosti.

"Nováčikovia sa zatiaľ uviedli veľmi dobre, hoci niekto mohol mať o nich pred turnajom obavy. Máme ešte rezervy u hráčov, od ktorých sme čakali, že budú ťahúni, ale turnaj sa iba začal a verím, že ich chvíle ešte prídu."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Šatan si cení, že Nemec prišiel. Nie všetci mali taký prístup k reprezentácii