MIntál dal dva góly. Na jeho vylúčenie sa zabudlo

Marek Mintál
Marek Mintál (Autor: ap)
SITA|14. máj 2009 o 13:53

Slovenský futbalový reprezentant a hráč 1. FC Norimberg Marek Mintál bol ústrednou postavou a hrdinom stredajšieho domáceho duelu 32. kola II. nemeckej bundesligy proti tímu VfL Osnabrück.

NORIMBERG. Slovenský futbalový reprezentant a hráč 1. FC Norimberg Marek Mintál bol ústrednou postavou a hrdinom stredajšieho domáceho duelu 32. kola II. nemeckej bundesligy proti tímu VfL Osnabrück (2:0).

Na štadióne easyCredit dokázal 31-ročný rodák z Bytčice streliť obidva góly stretnutia a najväčšou mierou sa zaslúžil o tri dôležité body svojho mužstva. Prvýkrát v zápase Mintál presne zakončil akciu svojho ghanského spoluhráča Isaaca Boakyeho v 16. min.

Definitívu pre 1. FCN priniesla až 86. min, keď slovenský ofenzívny stredopoliar zužitkoval spoluprácu s Austrálčanom Dariom Vidosicom a po druhý raz napol sieť za brankárom Osnabrücku Tinom Berbigom. Mintál dal najlepším možným spôsobom zabudnúť na vylúčenie v 29. kole na trávniku FSV Frankfurt, po ktorom dostal od disciplinárnej komisie dvojzápasový dištanc.

Vždy sa snažím odviesť stopercentný výkon, hovorí Mintál

"Keď nastúpim na trávnik, vždy sa snažím odviesť stopercentný výkon a pridať aj čosi navyše. U každého futbalistu by to malo byť samozrejmosťou. Červená karta bola moja chyba, stredajší duel po mojej dvojzápasovoej absencii som bral aj preto prestížne a veľmi som chcel uspieť. A góly v súperovej sieti? To bola odpoveď za vylúčenie, myslím si, že som sa revanšoval," uviedol pre nemecké médiá Marek Mintál, ktorý sa dvoma strelami do "čierneho" dotiahol s 15 gólmi na najlepšieho kanoniera II. bundesligy - Cedricka Makiadiho z MSV Duisburg a v hodnotení produktivity (góly + asistencie) mu patrí spolu s krajanom Erikom Jendrišekom (1. FC Kaiserslautern) v súčasnosti 5. pozícia s 18 bodmi.

Bývalý záložník Žiliny Mintál má šancu pripomenúť si sezónu 2003/2004, keď sa tiež v drese Norimbergu stal najlepším strelcom II. bundesligy s 18 gólmi. Navyše o rok neskôr tento úspech dokázal zopakovať aj v I. bundeslige, keď nastrieľal 24 gólov. Za stredajší výkon Mintála, ktorý bol mužom zápasu (dostal najlepšiu známku zo všetkých aktérov na trávniku - 1,5, pozn.), ho pochválili aj spoluhráči i hlavný tréner bavorského tímu Michael Oenning: "Marekovi sa podarilo skórovať vždy v tom najsprávnejšom čase. Jeho strelecká potencia zohráva mimoriadne dôležitú úlohu a je rozhodujúcim faktorom našej úspešnosti v ostatných kolách súťaže."

Dve kolá pred koncom II. bundesligy figuruje 1. FC Norimberg na 3. mieste tabuľky s 56 bodmi, táto priečka by znamenala účasť v baráži so 16. tímom I. bundesligy. Už istým postupujúcim medzi elitu je Freiburg (aktuálne 65 b), na druhý v poradí 1. FSV Mainz 05 (v klube pôsobí Miroslav Karhan) má Mintál a spol. odstup jediného bodu.

Norimberg ešte nastúpi 17. mája v Rostocku proti Hanse a aktuálny ročník uzavrie 24. mája domácim súbojom s 1860 Mníchov. "V Rostocku nás čaká veľmi náročný duel. Všetci sa musíme zomknúť, byť disciplinovaní a skoncentrovať sa do poslednej sekundy. Súťaž je napínavá, o všetkom rozhodne až posledné kolo," dodal Marek Mintál.

Aktuálne poradie hráčov II. bundesligy v produktivite (góly + asistencie) v sezóne 2008/2009 (po 32. kole):

  • 1. Cedrick Makiadi (MSV Duisburg) 22 bodov (15 gólov + 7 asistencií)
  • 2. Benjamin Auer (Alemannia Aachen) 21 (14+7)
  • 3. Michael Thurk (FC Augsburg) 19 (14+5) a Stefan Reisinger (Greuther Fürth) 19 (12+7)
  • 5. MAREK MINTÁL (1. FC Norimberg) 18 (15+3) a ERIK JENDRIŠEK (1. FC Kaiserslautern) 18 (12+6)

Aktuálne poradie najlepších strelcov II. bundesligy 2008/2009 po 32. kole:

  • 1. MAREK MINTÁL (1. FC Norimberg) a Cedrick Makiadi (MSV Duisburg) - obaja 15 gólov
  • 3. Benjamin Auer (Alemannia Aachen), Michael Thurk (FC Augsburg) a Sami Allagui (Greuther Fürth) - všetci 14
  • 6. Lars Toborg (Rot-Weiss Ahlen) a Benjamin Lauth (1860 Mníchov) - obaja 13
  • 8. ERIK JENDRIŠEK (1. FC Kaiserslautern) 12
Nachádzate sa tu:
Domov