Mintál chcel pokračovať, opakovaný duel s Wolfsburgom 20. 4.

SITA|15. apr 2008 o 16:30

BERLÍN 15. apríla (SITA) - V piatok 11. 4. pre nespôsobilý terén nedohraté stretnutie 28. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže 1. FC Norimberg - VfL Wolfsburg (polčasový výsledok 1:0) sa uskutoční ...

BERLÍN 15. apríla (SITA) - V piatok 11. 4. pre nespôsobilý terén nedohraté stretnutie 28. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže 1. FC Norimberg - VfL Wolfsburg (polčasový výsledok 1:0) sa uskutoční v nedeľu 20. apríla 2008 so začiatkom o 15.00 h. O tejto skutočnosti rozhodli členovia ligovej komisie dohliadajúci nad regulárnosťou I. bundesligy s tým, že spomenutý duel sa bude hrať od prvej minúty. Gól Rusa Ivana Sajenka z 35. min sa anuluje a začne sa hrať od stavu 0:0. Informuje o tom aj stránka norimberského klubu.

Ako je známe, trávnik na štadióne easyCredit bol už v prvom dejstve nasiaknutý vodou. Stav hracej plochy sa postupom času stále zhoršoval a aj napriek viacerým pokusom o úpravu a "skvalitnenie" ihriska sa hlavný rozhodca Jochen Drees napokon rozhodol duel po prvej štyridsaťpäťminútovke najskôr prerušiť a následne aj predčasne ukončiť.

"Pre nás nie je toto rozhodnutie dobré. Samozrejme, že my by sme najradšej odohrali už v piatok druhý polčas. V opakovanom zápase však chceme ísť naplno a získať tri dôležité body v boji o záchranu, ktoré sme mali v podstate v rukách za priebežného stavu 1:0 po prvom polčase aj minulý týždeň," uviedol pre nemecké médiá tréner 1. FC Norimberg Thomas von Heesen. K jeho slovám sa pridal aj slovenský reprezentant v drese "Bavorov" Marek Mintál: "Myslím si, že ihrisko nebolo až v takom hroznom stave, nebolo to také zlé. Už som videl aj viac podmočený trávnik ako bol teraz ten náš. Arbiter Drees čakal a potom sa rozhodol duel ukončiť. Podľa môjho názoru sa mohlo pokračovať ďalej." Hlavný kormidelník VfL Wolfsburg Felix Magath skonštatoval: "Či je rozhodnutie o opakovaní zápasu správne, neviem posúdiť. Nie som však jasnovidec. Na druhej strane podmienky neboli regulárne. Z tohto pohľadu bol verdikt komisie v poriadku. My sme však boli pripravení odohrať aj druhý polčas."

Na tím Norimbergu, v ktorom okrem spomenutého "Fantóma" Mintála pôsobí aj ďalší slovenský reprezentant Róbert Vittek, čaká pred nedeľňajším opakovaním duelu s Wolfsburgom počas tohto týždňa ešte jeden duel. V stredu 16. apríla nastúpia od 20.00 h futbalisti 1. FCN na štadióne Gottlieba-Daimlera v stretnutí 29. kola proti domácemu úradujúcemu majstrovi VfB Stuttgart.

Aktuálne posledný tím I. bundesligy z Norimbergu vybojoval v ročníku 2007/2008 dosiaľ v 27 kolách iba 23 bodov, na 15. miesto Rostocku zaručujúce záchranu v najvyššej nemeckej súťaži má štvorbodový odstup.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Mintál chcel pokračovať, opakovaný duel s Wolfsburgom 20. 4.