Minister obrany odmietol plán rozvoja Dukly

SITA|11. sep 2012 o 17:14

Ministerstvo vytýka vedeniu VŠC Dukla Banská Bystrica, že koncepcia nespĺňala znaky koncepčného materiálu a nezohľadňovala ani existujúcu finančnú situáciu VŠC.

BRATISLAVA. Vedenie Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica predložilo ministrovi obrany SR Martinovi Glváčovi novú koncepciu rozvoja na roky 2012 - 2016. Minister s ňou však nesúhlasil, a preto ju vedeniu VŠC vrátil na prepracovanie do 14 dní.

"To, čo som dostal, je podľa môjho názoru len pokračovaním agónie z predchádzajúceho obdobia. Koncepcia bola všeobecná, vôbec nereflektovala na súčasný stav v oblasti športu a jeho rozvoj. Slovensko sa nemôže tešiť len z vybojovaných medailí. Na takéto úspechy musia byť športovcom utvorené patričné podmienky," uviedol Martin Glváč.

Ministerstvo vytýka vedeniu VŠC Dukla Banská Bystrica, že koncepcia nespĺňala znaky koncepčného materiálu a nezohľadňovala ani existujúcu finančnú situáciu a rozvoj vo VŠC.

Vojenské športové centrum v Banskej Bystrici pôsobí na základe rozhodnutia ministra obrany Slovenskej republiky od 1. januára 1998 a zabezpečuje prípravu športovcov po tréningovej, organizačnej, zdravotnej, finančnej a materiálnej stránke.

Je strediskom vrcholového športu s najlepšími výsledkami v Slovenskej republike v individuálnych športoch.

V roku 2009 získali športovci VŠC Dukla na európskych a svetových podujatiach 45 medailí, o rok neskôr 46 a v roku 2011 to bolo 31 vzácnych kovov. Agentúru SITA informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Balleková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Minister obrany odmietol plán rozvoja Dukly