Jágr do Slovana? Je zložité získať takého hráča, tvrdí Říha

(Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|3. júl 2017 o 15:38

Hokejisti Slovana začali šesťtýždňovú prípravu pred štartom novej sezóny KHL.

BRATISLAVA. V kabíne ešte svietia mená ako Václav Nedorost, Žiga Jeglič či Radek Smoleňák. Ide o hokejistov, ktorí pôsobili v Slovane Bratislava v minulej sezóne. Na ich miestach však už sedia iní hráči, ktorým sa práve začala spoločná príprava na nový ročník KHL.

Prvý tréning absolvovali hráči na suchu, bez korčúľ. Šliapali na stacionárnych bicykloch, zdvíhali činky či robili kompenzačné cvičenia. Všetko pod dohľadom kondičného trénera Róberta Béreša.

Cheechoo sa rozhodol, že chce začať až o dva mesiace, čo nechceme akceptovať. Rozhovory s Taffeom by sa mali rýchlo posunúť.


Miloš Říha, tréner Slovana Bratislava

Český tréner Miloš Říha bol v dobrej nálade, hoci ešte nemá k dispozícii kompletný káder.

„Pred mesiacom sme mali káder na 95 percent schválený. Viacerí hráči sa však napokon rozhodli inak. Čakáme na ďalších, ktorí by mali tento týždeň podpísať zmluvy,“ naznačil Říha.

Požiadavky Cheechooa neakceptujú

Ku kanadskému brankárovi Barrymu Brustovi pribudol Jaroslav Janus, ktorý v Slovane už v minulosti pôsobil. „Chceli sme slovenského brankára, ktorý pozná tunajšie prostredie. Hovorili sme s troma záujemcami, ale rokovanie s Janusom bolo najrýchlejšie a najpozitívnejšie,“ tvrdí Říha.

V minulej sezóne bratislavské publikum obdivovalo akcie Jonathana Cheechooa, Jeffa Taffea či Kyla Chipchuru. Podobné hviezdy zatiaľ v kádri nie sú.

Miloš Říha, tréner Slovana Bratislava.
Miloš Říha, tréner Slovana Bratislava. (Autor: TASR)

„Cheechoo sa rozhodol, že chce začať až o dva mesiace, čo nechceme akceptovať. Rozhovory s Taffeom by sa mali rýchlo posunúť,“ naznačil Říha.

K tímu by sa mal Taffe pripojiť už na budúcotýždňovom sústredení v Rakúsku.

O Jágrovi sa už s vedením bavili

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Jágr do Slovana? Je zložité získať takého hráča, tvrdí Říha