Dánsko posilní skúsený útočník a Jarošov spoluhráč z Ottawy

Mikkel Bödker (uprostred) v zápase proti Bostonu Bruins.
Mikkel Bödker (uprostred) v zápase proti Bostonu Bruins. (Autor: Michael Dwyer TASR/AP)
SITA|27. apr 2019 o 10:56

Bödker v NHL odohral viac ako sedemsto duelov.

BRATISLAVA. Dánska hokejová reprezentácia sa na májových majstrovstvách sveta na Slovensku predstaví aj so skúseným útočníkom Mikkelom Bödkerom.

Dvadsaťdeväťročný krídelník už viac ako jednu dekádu pôsobí v zámorí. Sezónu 2018/2019 odohral v NHL za Ottawu Senators, kde bol spoluhráčom slovenského obrancu Christiána Jaroša.

Bödker v NHL odohral vrátane play off viac ako sedemsto duelov. V národnom tíme má na svojom konte 34 stretnutí so ziskom 19 kanadských bodov. K spoluhráčom sa pripojí počas nasledujúceho týždňa.

Tréner Heinz Ehlers má aktuálne k dispozícii troch brankárov, osem obrancov a až sedemnásť útočníkov. Ide o hráčov z domácich klubov aj legionárov z Nemecka, Švédska a Fínska, útočníci Mathias Bau a Joachim Blichfeld pôsobia v zámorí. Hokejisti Dánska odohrajú pred štartom MS ešte dva zápasy.

Už v sobotu 27. apríla si v nórskom Lörenskogu zmerajú sily s domácimi hráčmi a v nedeľu 5. mája ich čaká generálka vo Viedni proti Rakúšanom. Následne sa presunú do dejiska šampionátu, Dáni v základnej A-skupine v Košiciach nastúpia postupne proti výberom Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie, Fínska, USA, Kanady a Slovenska.

Aktuálny káder hokejovej reprezentácie Dánska na MS v hokeji 2019:

Brankári: Sebastian Dahm (Iserlohn, Nem.), Patrick Galbraith (SönderjyskE), Simon Nielsen (Herning)

Obrancovia: Phillip Bruggisser (Krefeld, Nem.), Matias Lassen (Malmö, Švéd.), Oliver Larsen (Pantern, Švéd.), Stefan Lassen (Almtuna, Švéd.), Nicholas B. Jensen (Fischtown, Nem.), Jesper Jensen Aabo, Oliver Lauridsen (obaja Jokerit Helsinki, Fín./KHL), Markus Lauridsen (HV 71, Švéd.)

Útočníci: Morten Madsen (Timra, Švéd.), Nicolai Meyer (Södertalje, Švéd.), Nick Olesen (Pantern, Švéd.), Peter Regin, Nicklas Jensen (obaja Jokerit Helsinki, Fín./KHL), Nikolaj Rosenthal, Nikolaj Krag-Christensen (obaja Rungsted), Joachim Blichfeld (Portland Winterhawks, USA/WHL), Niklas Andersen (Esbjerg), Mathias Bau (Hershey Bears, USA/NHL), Frederik Storm (Malmö, Švéd.), Mathias From (AIK Štokholm, Švéd.), Morten Poulsen (Herning), Sören Nielsen (Odense), Jonas Röndbjerg (Växjö, Švéd.), Jesper Jensen (Skelleftea, Švéd.), Julian Jakobsen (Aalborg)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Dánsko posilní skúsený útočník a Jarošov spoluhráč z Ottawy