Gisinová nerieši, že ju Vlhová zdolala o tri stotinky. Ráta iba tituly

Švajčiarka Michelle Gisinová oslavuje bronz na MS v zjazdovom lyžovaní so svojim tímom.
Švajčiarka Michelle Gisinová oslavuje bronz na MS v zjazdovom lyžovaní so svojim tímom. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. feb 2021 o 10:55

Utorkové paralelné preteky vynechala.

BRATISLAVA. V super-G skončila ôsma, v zjazde piata a v kombinácii už brala bronzovú medailu.

Švajčiarka Michelle Gisinová má za sebou prvú polovicu svojho vystúpenia na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní v Cortine d'Ampezzo a je s ňou spokojná.

"Je to dobrý spôsob ako sa preorientovať na technické disciplíny," vravela 27-ročná švajčiarska univerzálka, cituje ju denník Blick.

Kompliment Shiffrinovej

Olympijská šampiónka v alpskej kombinácii z Pjongčangu 2018 bola v Cortine právom pasovaná na adeptku na jednu z medailí.

Cieľ splnila, hoci v súčte super G a slalomového kola ju napokon zdolali až dve pretekárky - víťazná Američanka Mikaela Shiffrinová a strieborná Slovenka Petra Vlhová. Liptáčka bola rýchlejšia o máličko - tri stotinky sekundy.

"Mrzí ma to, ale na plač to nie je. Poradie v cieli nie je jediné kritérium pre vyjadrenie svojich emócií. Mikaela je najlepšia lyžiarka v histórii. Ak dá dve svoje jazdy naplno, my ostatné sa na ňu len môžeme dívať z diaľky.

A či som druhá alebo tretia, na tom nezáleží. Je mi to jedno, titul je dôležitý," skonštatovala Gisinová, ktorá sa rozhodla vynechať utorkové paralelné preteky.

"Môj vzťah k tejto súťaži nie je priaznivý. Vlastne mi to v nej veľmi nejde," usmiala sa rodáčka z kantónu Graubünden.

Piate miesto osobným víťazstvom

Na margo svojich troch doterajších vystúpení na talianskom snehu v Dolomitoch doplnila:

"Piate miesto v zjazde beriem ako svoje osobné víťazstvo. Konečne som jazdila úplne slobodne. A kombinácia bola potvrdenie toho pocitu. Dala by som si za ňu známku 5,5. Stačilo to na medailu, čiže dobrý až veľmi dobrý..."

Úroveň pretekárok v kombinačných pretekoch však bola rovnako ako v minulosti výrazne rozdielna. Medailistky sa síce zmestili do 89 stotín sekundy, ale Talianka Elena Curtoniová na štvrtom mieste zaostala už o 2,35 s.

Znamená to, že Gisinovej by stačil na bronz aj takmer o jeden a pol sekundy horší súčet oboch jázd.


Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Gisinová nerieši, že ju Vlhová zdolala o tri stotinky. Ráta iba tituly