Michalovce vyhrali tretie finále a sú krok od obhajoby

Hráčka Iuventy Michalovce Mária Holešová strelila osem gólov.
Hráčka Iuventy Michalovce Mária Holešová strelila osem gólov. (Autor: TASR)
TASR|21. máj 2016 o 19:58

Michalovčanky vyhrali v Šali o deväť gólov.

ŠAĽA. Hádzanárky Iuventy Michalovce majú na dosah obhajobu titulu v play off WHIL o majstra SR.

V treťom dueli finálovej série triumfovali v sobotu na palubovke Slovana Duslo Šaľa jednoznačne 31:22 a v sérii na tri víťazstvá vedú 2:1.

Favorizovaná Iuventa mala tretie finále od začiatku vo svojich rukách. Po piatich minútach viedli hostky už 4:0 a až potom sa k slovu dostala aj Šaľa.

Michalovce si ale držali náskok, keď ich strelecky v prvej časti hry ťahala najmä Perederyjová.

V 20. minúte bol na ukazovateli skóre stav 8:5 pre Iuventu, ktorá pred prestávkou ešte vystupňovala tempo a do kabín išla s presvedčivým šesťgólovým náskokom.

Hneď po zmene strán navýšili Michalovce odstup do súpera - v 34. minúte viedli už 18:9. V domácom drese sa síce strelecky presadzovala Bujnochová, Šaľa ale už nedostala šancu zdramatizovať stretnutie.

Duslo síce sériou troch gólov znížilo v 40. minúte z 12:20 na 15:20, no Michalovce okamžite odpovedali a duel potom bez problémov dotiahli do víťazného konca.

O zisku deviateho titulu v histórii a šiestom v jednej sérii môže Iuventa rozhodnúť už v nedeľu v Šali vo štvrtom finálovom stretnutí (18.00 h).

Tretie finále play off o majstra SR:

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 22:31 (9:15)

Šaľa: Haládiková, Ladicsová, Kvasnicová - Trochtová 1, N. Rácková 3, L. Klučková 4/3, Špendlová, Pócsiková 1, Perczeová 2, Tulipánová 2/1, I. Bahýlová 1, Veselková, Bujnochová 7, Demajová 1

Iuventa: Lafuenteová, Medveďová - Kučerová 3, Černovová 1, M. Holešová 4, Solárová, Kíšíková 2, Nagyová 2, Habánková 7/3, Levčenková 2, Wollingerová 2, Dziurová, Bajčiová 1, Golubevová, Fiľková-Trehubová, Perederyjová 7

Rozhodovali: Dvorský, Karlubík, vylúčenia: 3:3, ČK: 53. Habánková (Iuventa), 7m hody: 7/4 - 6/3, 1100 divákov

/na zápasy: 1:2/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Michalovce vyhrali tretie finále a sú krok od obhajoby