Bezohľadne ohrozil súpera, opísal zákrok rozhodca. Čistý hit, oponoval Valábik

Porada rozhodcov v zápase Michalovce - Trenčín.
Porada rozhodcov v zápase Michalovce - Trenčín. (Autor: Reprofoto / Tipos extraliga)
Patrik Fotta|14. mar 2023 o 23:50

Tréner Michaloviec vychválil svojho kapitána.

MICHALOVCE, BRATISLAVA. Ruky dvihol nad hlavu a nahlas zareval. Jeho strela nemala veľkú razanciu, no bola mierená presne k žrdi.

Kapitán hokejistov Michaloviec Vladimír Mihálik vyrovnávajúcim gólom v rozhodujúcom zápase série o postup do štvrťfinále extraligy proti Trenčínu zavelil k obratu svojho tímu.

Sviatočného strelca chválil bezprostredne po zápase aj michalovský tréner Peter Kúdelka.

"Ukázal excelentný leadership. Je to fantastický vodca. Strašne ma potešilo, že práve on dal vyrovnávajúci gól. Zobral na seba zodpovednosť a otočil zápas. Klobúk dole pred ním," povedal v rozhovore pre RTVS Kúdelka.

Zákrok, ktorý ovplyvnil záver zápasu

V úvode tretej tretiny sa presadil útočník Roman Žitný a domáci o pár minút neskôr dostali k dispozícii dlhú presilovku po faule Phila Pietronira na Matúša Paločka.

Zákrok Kanaďana, po ktorom Paločko narazil hlavou na mantinel a len ťažko sa zbieral z ľadu, rozhodcovia dlhé minúty analyzovali na videu.

VIDEO: Faul Phila Pietronira na Matúša Paločka

"Uložený trest päť plus do konca zápasu za napadnutie, nebezpečná vzdialenosť od mantinelu, bezohľadné ohrozenie súpera ako tretí hráč v súboji," vysvetlil rozhodca Peter Stano svoj verdikt, ktorý zachytili mikrofóny.

Podľa bývalého obrancu a televízneho experta Borisa Valábika bolo vylúčenie Trenčana veľmi prísne a verdikt rozhodcu podrobil ostrej kritike.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Bezohľadne ohrozil súpera, opísal zákrok rozhodca. Čistý hit, oponoval Valábik