Guľa si priviedol do tímu bývalého lídra Žiliny, Wisla ho originálne privítala

Michal Škvarka pri podpise zmluvy s Wislou Krakov.
Michal Škvarka pri podpise zmluvy s Wislou Krakov. (Autor: wisla.krakow.pl)
TASR|7. júl 2021 o 11:50

Posila Michal Škvarka bol hlavnou postavou videa.

KRAKOV. Slovenský futbalista Michal Škvarka sa stal novou posilou poľského klubu Wisla Krakov. S účastníkom Ekstraklasy sa dohodol na dvojročnej zmluve, tá zahrňuje aj opciu na ďalší rok. Informovala o tom oficiálna webstránka klubu.

Dvadsaťosemročný stredopoliar zamieril do tímu, ktorý povedie od novej sezóny jeho krajan Adrian Guľa. Ten v minulosti trénoval Škvarku päť rokov v MŠK Žilina.

"Michal Škvarka je hráč, ktorý vystuží stred poľa Wisly. Môže hrať na pozícii osmičky i desiatky. Vyznačuje sa dobrým čítaním hry a vyspelou technikou. Garantuje nám množstvo aspektov, ktoré sme hľadali - skúsenosti, univerzálnosť, znalosť systému, ktorý preferuje tréner, a najmä efektívnosť pri realizácií jednotlivých herných činností," uviedol na adresu novej posily športový riaditeľ Wisly Tomasz Pasieczny.

Škvarka odštartoval profesionálnu kariéru v Žiline, v najvyššej slovenskej súťaži debutoval v apríli 2009 ako 16-ročný. Zo Žiliny krátko hosťoval aj v Michalovciach a ViOn-e Zlaté Moravce.

Naposledy pôsobil vo Ferencvárosi Budapešť, za maďarský tím odohral počas dvoch sezón 26 ligových zápasov a strelil jeden gól.

Na konte má aj dva štarty za reprezentačný A-tím.

Wisla obsadila v minulej sezóne poľskej Ekstraklasy 13. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Guľa si priviedol do tímu bývalého lídra Žiliny, Wisla ho originálne privítala