Krištof si našiel nový klub. Rozšíri zoznam Slovákov v Brne

Michal Krištof.
Michal Krištof. (Autor: Andrej Galica/Hockey Slovakia)
TASR|8. júl 2021 o 11:40

V predchádzajúcej sezóne hral vo Fínsku.

BRNO. Slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof si prvýkrát v kariére vyskúša českú extraligu.

Dvadsaťsedemročný center sa po predčasnom konci v Kärpäte Oulu dohodol na zmluve s Kometou Brno. Informovala o tom oficiálna webstránka klubu.

Krištof sa v Brne stretne s viacerými krajanmi, v Komete bude už piatou slovenskou posilou po Matejovi Tomekovi, Marekovi Ďalogovi, Marcelovi Haščákovi a Andrejovi Kollárovi.

"Po sezóne v Oulu som požiadal svojho agenta, aby zistil situáciu, ktoré kluby by mali o mňa záujem. Ozvala sa Kometa a myslím si, že to bol najlepší výber.

Teším sa na super zázemie, na fanúšikov a ďalšou výhodou bude i fakt, že to budeme mať po dlhšom čase blízko domov," povedal Krištof pre klubový web.

Slovenský útočník opustil Kärpät po troch sezónach, s vedením fínskeho klubu sa dohodol na predčasnom rozviazaní zmluvy. Tá mala pôvodne platiť aj na ročník 2021/2022.

V sezóne 2018/2019 pomohol Kärpätu k zisku strieborných medailí. V uplynulom ročníku fínskej Liigy si pripísal 24 bodov (10+14) v 57 stretnutiach základnej časti a dve asistencie v piatich dueloch play off.

Štartoval aj na MS 2021 v Rige, kde Slovensko po ôsmich rokoch postúpilo do štvrťfinále. Na šampionáte zaznamenal v ôsmich zápasoch gól a asistenciu.

Nitriansky odchovanec si v minulosti vyskúšal najvyššiu fínsku súťaž aj v drese Sport Vaasa. Svoju krajinu reprezentoval i na MS 2018 a 2019 a predstavil sa aj na ZOH 2018 v Pjongčangu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Krištof si našiel nový klub. Rozšíri zoznam Slovákov v Brne