Handzuš pozná recept na Kanea. Netreba sa pozerať na puk, tvrdí

Tréner Michal Handzuš počas tréningu slovenskej reprezentácie deň pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019.
Tréner Michal Handzuš počas tréningu slovenskej reprezentácie deň pred začiatkom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2019. (Autor: Jozef Jakubčo SME)
Juraj Berzedi|9. máj 2019 o 18:12

Hráči rozprávajú o zápase.

KOŠICE. Posledný slovenský tréning viedli Róbert Petrovický a Andrej Podkonický. Michal Handzuš bol skôr v pozícii pozorovateľa. Aj spolu s hlavným koučom Craigom Ramsaym.

Handzuš je majstrom sveta z roku 2002 a striebornú medailu získal so slovenskou reprezentáciou v roku 2012. O rok skôr si zahral aj na domácom šampionáte.

Tentoraz na ňom bude opäť. Ale už v pozícii člena realizačného tímu. Jeho úlohou je najmä komunikácia s hráčmi a vysvetľovanie detailov.

Handzuš pozná recept na Kanea

Deň pred začiatkom svetového šampionátu pôsobil uvoľnene a rozvážne. Nebolo na ňom vidieť žiadne zvýšené napätie.

„Nemám žiadne zimomriavky. Možno prídu pred zápasom,“ naznačil Handzuš.

V piatok o 20.15 nastúpia Slováci proti USA, najväčšiemu favoritovi košickej základnej skupiny.

Tréning reprezentácie Slovenska pred zápasom proti USA: fotogaléria

9.5.2019

„Čaká nás dobrá atmosféra a výborný súper. Je to výzva, že hneď na začiatku môžeme nabehnúť na americkú rýchlosť,“ reagoval 42-ročný bývalý hokejista.

Najväčšou hviezdou Američanov je Patrick Kane. Handzuš s ním dve sezóny hrával v Chicagu a v roku 2013 spoločne získali Stanleyho pohár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Handzuš pozná recept na Kanea. Netreba sa pozerať na puk, tvrdí