Moskovské derby je divočina. Čajkovského zúrivosť krotil rozhodca

Michal Čajkovský.
Michal Čajkovský. (Autor: TASR)
Jakub Benko|3. mar 2020 o 19:56

Slovenský obranca tiež strelil gól.

BRATISLAVA. V play off tejto sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy sa hneď v prvom kole stretli dva moskovské kluby. Derby medzi Dinamom Moskva a Spartakom Moskva odštartovalo vo veľkom štýle.

Ide zároveň o súboj dvoch slovenských hokejistov. Za Dinamo nastupuje obranca Michal Čajkovský, zatiaľ čo svätyňu Spartaka bráni Július Hudáček.

Prvé meranie síl dopadlo lepšie pre Čajkovského. V 38. minúte Dynamo viedlo už 3:0, keď sa dvakrát presadil Švéd Petersson a vyhnal Hudáčka z brány.

Na začiatku tretej tretiny bola dominancia Dinama ešte výraznejšia, o čo sa postaral práve slovenský zástupca. Čajkovský zvyšoval na 4:0 gólom v presilovej hre.

Už o pár minút neskôr sa na klzisku rozpútalo šialenstvo, keď sa do seba pustili viaceré dvojice znepriatelených táborov.

Do šarvátok sa chcel zapojiť aj slovenský bek, no keď sa zúrivo rozbehol na protihráča, rozhodca ho vlastným telom dokázal udržať.

V zápase bolo rozdaných až 103 trestných minút. Dinamo dokázalo napokon vyhrať 5:1 a play off tak odštartovalo najlepším možným spôsobom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Moskovské derby je divočina. Čajkovského zúrivosť krotil rozhodca