MFK Dolný Kubín sa odhlásil z II. ligy, je prvým zostupujúcim

MFK Dolný Kubín odhlásil svoje seniorské družstvo (oranžové dresy) z druhej najvyššej súťaže.
MFK Dolný Kubín odhlásil svoje seniorské družstvo (oranžové dresy) z druhej najvyššej súťaže. (Autor: fclokomotiva.sk)
SITA|29. feb 2016 o 22:31

Po odhlásení Dolného Kubína druhá najvyššia slovenská futbalová súťaž Doxxbet liga v skupine Východ dohrá sezónu s jedenástimi účastníkmi.

BRATISLAVA. MFK Dolný Kubín s definitívnou platnosťou nenastúpi v jarnej časti sezóny 2015/16 druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Dôvodom odhlásenia sa je nedostatok finančných prostriedkov na zabezpečenie chodu mužstva.

Vedenie klubu, ktoré v konkurencii 12 tímov figuruje po jeseni v Doxxbet lige skupiny Východ na 9. mieste s 22 bodmi (bilancia: 18 zápasov - 7 víťazstiev, 1 remíza, 10 prehier, skóre 21:29, pozn.), túto nelichotivú skutočnosť zverejnilo minulý týždeň na vlastnej oficiálnej internetovej stránke.

Dolnokubínčania o svojom rozhodnutí informovali prostredníctvom listu, ktorý podpísal prezident MFK Milan Ďaďo, aj riadiaci orgán druholigovej súťaže - športovo-technickú komisiu Slovenského futbalového zväzu.

"Na základe rozhodnutia výboru MFK Dolný Kubín, občianske združenie, organizujúce mužstvo dospelých, ktoré štartuje v II. lige skupina Východ, vám s poľutovaním oznamujeme, že toto mužstvo odhlasujeme v jarnej časti z uvedenej súťaže. Dôvodom odhlásenia je nedostatočné finančné krytie nákladov na existenciu mužstva v súťaži. Výbor MFK do poslednej možnej chvíle v zimnej prestávke riešil problém, ale nepodarilo sa to. Považujeme za korektné odstúpiť zo súťaže pred štartom jarnej časti, ako to urobiť v jej priebehu, pričom by sme ovplyvnili tabuľku a aj postavenie našich súperov. Toto rozhodnutie nás mrzí, pretože si vážime našu účasť v súťaži, ako aj našich súperov, či riadiaci zväz. Želáme vám aj všetkým našim súperom veľa šťastia a športových úspechov. Veríme, že sa na futbalovom trávniku čoskoro opäť stretneme," uvádza sa v spomenutom liste vedenia MFK Dolný Kubín, ktorý zverejnila oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Po odhlásení Dolného Kubína druhá najvyššia futbalová súťaž Doxxbet liga v skupine Východ dohrá sezónu s jedenástimi účastníkmi.

391242_10151156727284254_290200605_n.jpg

Len nedávno musela odstúpiť z najvyššej hokejovej súťaže Skalica, teraz postihol rovnaký osud druholigových futbalistov MFK Dolný Kubín. Foto: facebook (Fanklub MFK Dolný Kubín)

Na otázku, čo toto odstúpenie zo súťaže znamená pre ligu a jej aktívnych účastníkov, predseda športovo-technickej komisie Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ) Ján Panák pre oficiálny web SFZ skonštatoval:

"V zmysle príslušných ustanovení súťažného poriadku SFZ sa všetky doterajšie výsledky MFK Dolný Kubín anulujú a klub je prvým vypadávajúcim z Doxxbet ligy Východ. Východná skupina o záchranu bude päťčlenná. Tímy, ktorých súperom mal byť Dolný Kubín, budú mať v príslušnom kole voľno. To platí aj o zápasoch posledných štyroch kôl základnej časti. Aby družstvá z oboch skupín (Západ a Východ), ktoré postúpia do nadstavbovej časti o účasť vo Fortuna lige, mali rovnaké podmienky, tímom zo západnej skupiny sa do nadstavbovej časti neprenesú výsledky duelov s tímom, ktorý v nej skončí po základnej časti na 12. priečke."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MFK Dolný Kubín sa odhlásil z II. ligy, je prvým zostupujúcim