Messier, Richter a Devellano dostali Lester Patrick Award

TASR|22. okt 2009 o 11:49

Ikony klubu NHL New York Rangers Mark Messier a Mike Richter spolu s dlhoročným generálnym manažérom Detroitu Jimom Devellanom sa stali v stredu držiteľmi prestížnej ceny Lester Patrick Award.

NEW YORK. Trofej sa udeľuje osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o výnimočné služby pre hokej v Spojených štátoch amerických.

Cena venovaná spomienke na Lestera Patricka, bývalého hráča a trénera Rangers, bola vytvorená v roku 1966 a každoročne ju udeľuje NHL spoločne s národnou federáciou USA Hockey.

Nie je náhodou, že Messier a Richter ju dostali 15 rokov po tom, čo docválali s "jazdcami" k zisku Stanleyho pohára. Aj odovzdávanie trofeje sa nieslo v duchu majstrovských osláv z roku 1994.

"Preberám túto cenu v mene mojich niekdajších spoluhráčov a celej organizácie New Yorku Rangers. Bol to tím, ktorý upútal mnohých ľudí, aj tých, ktorí sa aktívne nezaujímajú o hokej. Získali sme Stanley Cup po neuveriteľných 54 rokoch a stali sme sa vzormi pre mnohé deti," cituje stránka tsn.ca slová legendárneho Messiera počas slávnostnej ceremónie.

Messier sa stal jediným kapitánom v histórii NHL, ktorý získal Stanley Cup s dvoma klubmi päťkrát Edmontonom a raz v drese Rangers. Počas svojej bohatej hráčskej kariéry zaznamenal 1887 bodov, čo ho radí na historické druhé miesto v tabuľke produktivity. Od roku 2007 je členom Siene slávy NHL. Richter sa v play off 1994 blysol brilantnými výkonmi a tiež mal nemalú zásluhu na triumfe "jazdcov".

Okrem toho má na svojom konte aj prvenstvo vo Svetovom pohári v roku 1996. Do siene slávy ho uviedli vlani. Devellano bol od sezóny 1982/83 osem rokov generálnym manažérom Red Wings a v súčasnosti v tíme pôsobí ako senior viceprezident.

V tíme pracuje už 28. sezónu, pričom v NHL má za sebou 43-ročnú skúsenosť. Jeho mužstvám sa podarilo získať sedem pohárov Lorda Stanleyho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Messier, Richter a Devellano dostali Lester Patrick Award