Messi je ako Federer, Ronaldo ako Djokovič, tvrdí rumunská legenda

Cristiano Ronaldo má za sebou veľmi úspešný rok. Okrem iného sa stal s Portugalskom majstrom Európy.
Cristiano Ronaldo má za sebou veľmi úspešný rok. Okrem iného sa stal s Portugalskom majstrom Európy. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. dec 2016 o 10:31

Od roku 2008 získava cenu pre najlepšieho hráča sveta zakaždým len jeden z dvojice Lionel Messi - Cristiano Ronaldo.

BUKUREŠŤ. Niekdajší svetový hráč španielskych futbalových klubov Real Madrid a FC Barcelona - Rumun Gheorghe Hagi - ponúkol po pondelňajšom vyhlásení ankety Zlatá lopta (Ballon d'Or) zaujímavý pohľad na momentálne dvoch najlepších hráčov sveta Cristiana Ronalda a Lionela Messiho.

V poradí 61. ročník prestížnej bilančnej ankety, ktorú organizuje francúzsky odborný časopis France Football, suverénne ovládol Portugalčan. V hlasovaní 173 zástupcov médií získal dovedna 745 bodov, druhému Messimu sa ušlo 316 bodov.

"Títo dvaja robia môj život šťastným," vyhlásil päťdesiatjedenročný Hagi pre Omnisport. Citoval ho aj portál soccerway.com.

Vždy chce vyhrávať

Keď karpatského Maradonu, ako v hráčskych časoch prezývali Hagiho, požiadali, aby vyslovil svoj názor, prečo je Ronaldo opätovne najlepším hráčom sveta, doplnil: "Pretože neúnavne trénuje, pretože správne regeneruje a čo je najdôležitejšie - vždy chce vyhrávať."

"Byť rozdielovým hráčom na ihrisku nemusí vždy súvisieť so životnou motiváciou. Je to o futbalových ambíciách. Futbalisti nie sú herci. Vo filmovom priemysle natočíte film a môžete si ho pozrieť stokrát. Pre futbalistov je každý zápas iný. Musia byť motivovaní, ak sa chcú stať najlepšími na svete," tvrdí.

"Jednou z vlastností Ronalda, Messiho a ďalších špičkových hráčov, ktorí dosahujú svetovú úroveň, je ich vysoká motivácia stále sa zlepšovať."

Gheorghe Hagi je rumunskou legendou.
Gheorghe Hagi je rumunskou legendou. (Autor: SITA/AP)

Gheorghe Hagi si dovolil oboch futbalových velikánov prirovnať k súčasným tenisovým hviezdam: "Žijeme vo futbalovej ére s dvomi úžasnými hráčmi. Jeden má technickú kvalitu, druhý neuveriteľnú silu. Môžete mať skvelé telo, ale všetko sa začína vo vašej mysli. Messi je veľmi kreatívny, má výbornú techniku a je to čistý talent. Mohli by sme povedať, že Messi je ako Roger Federer v tenise. Cristiano Ronaldo je pre zmenu ako Novak Djokovič."

Vyhral dve veľké podujatia

Tridsaťjedenročný rodák z Madeiry Cristiano Ronaldo v roku 2016 dominoval na medzinárodnom fóre, keď s Realom Madrid vyhral Ligu majstrov a Portugalsko doviedol k titulu majstra Európy. Do zbierky mu ešte môže pribudnúť titul z majstrovstiev sveta klubov, ktoré sa od 8. do 18. decembra konajú v Japonsku.

Messi sa v drese FC Barcelona tešil z prvenstva v španielskej La Lige a tamojšej pohárovej súťaži Copa del Rey, v najcennejšom drese si zahral v neúspešnom finále letného juhoamerického šampionátu Copa América.

Cristiano Ronaldo má celkovo na svojom konte štyri prvenstvá (2008, 2013, 2014, 2016), o dva roky mladší Messi uspel päťkrát (2009 - 2012 a 2015).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Messi je ako Federer, Ronaldo ako Djokovič, tvrdí rumunská legenda