Messi aj Tévez by mali hrať na Copa América

SITA|26. jún 2011 o 10:38

V nominácii argentínskej futbalovej reprezentácie na juhoamerický šampionát Copa América sa nachádzajú aj dve najväčšie hviezdy - Lionel Messi a Carlos Tévez.

BUENOS AIRES. V nominácii argentínskej futbalovej reprezentácie na blížiaci sa juhoamerický šampionát Copa América (1. - 24. júla) sa nachádzajú aj dve najväčšie hviezdy - Lionel Messi a Carlos Tévez.

Kouč Argentíny, ktorá je usporiadateľom Copa América 2011, Sergio Batista vynechal z pôvodnej širšej nominácie trojicu Diego Valeri, Enzo Pérez, Luciano Monzón.

Argentína odohrá úvodný zápas turnaja v piatok proti Bolívii. Okrem organizátora juhoamerického šampionátu sa v základnej A-skupine nachádzajú aj Kolumbia, Kostarika a spomenutá Bolívia. Najväčšími favoritmi Copa América sú práve Argentína a Brazília.

"Albicelstes" sa spoliehajú najmä na svoju ofenzívnu silu, veď v nominácii je hneď niekoľko útočníkov svetového formátu. Batista do národného tímu povolala aj Sergia Agüera z Atlética Madrid, Ángela di Maríu z Realu Madrid, jeho klubového spoluhráča Gonzala Higuaína, Ezequiela Lavezziho z SSC Neapol a Diega Milita pôsobiaceho v Interi Miláno.

Nominácia Argentíny na Copa América 2011:

Brankári: Juan Pablo Carrizo (River Plate), Mariano Andújar (Catania/Tal.), Sergio Romero (AZ Alkmaar/Hol.)

Obrancovia: Ezequiel Garay (Real Madrid/Šp.), Pablo Zabaleta (Manchester City/Angl.), Nicolas Burdisso (AS Rím/Tal.), Gabriel Milito (FC Barcelona/Šp.), Javier Zanetti (Inter Miláno/Tal.), Nicolas Pareja, Marcos Rojo (obaja Spartak Moskva/Rus.)

Stredopoliari: Esteban Cambiasso (Inter Miláno/Tal.), Javier Mascherano (FC Barcelona/Šp.), Lucas Biglia (Anderlecht Brusel/Bel.), Javier Pastore (Palermo/Tal.), Éver Banega (FC Valencia/Šp.), Fernando Gago (Real Madrid/Šp.)

Útočníci: Sergio Agüero (Atlético Madrid/Šp.), Ángel di María (Real Madrid/Šp.), Gonzalo Higuaín (Real Madrid/Šp.), Lionel Messi (FC Barcelona/Šp.), Carlos Tévez (Manchester City/Angl.), Ezequiel Lavezzi (SSC Neapol/Tal.), Diego Milito (Inter Miláno/Tal.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Messi aj Tévez by mali hrať na Copa América