Merson: Ak uspeje Leicester alebo Tottenham, bude musieť Wenger odísť

Merson (vpravo) je bývalým uznávaným hráčom. Občas sa zúčastní na charitatívnych, či exhibičných zápasoch.
Merson (vpravo) je bývalým uznávaným hráčom. Občas sa zúčastní na charitatívnych, či exhibičných zápasoch. (Autor: SITA/AP)
SITA|1. mar 2016 o 11:20

Ľudia môžu povedať, že nejestvuje nikto lepší, ale sú tisíce trénerov, ktorí by mohli prísť do Arsenalu a skončiť v prvej štvorke, vyhlásil dlhoročný hráč Arsenalu Londýn Paul Merson.

LONDÝN. Niekdajšia dlhoročná opora anglického Arsenalu Londýn Paul Merson sa po nedeľňajšej prehre "kanonierov" 2:3 na ihrisku Manchestru United poriadne obula do kormidelníka Londýnčanov Arséna Wengera.

Bývalý anglický reprezentant Merson skonštatoval pre skysports.com, že ak v aktuálnej sezóne získa titul Leicester City alebo Tottenham Hotspur, londýnsky klub sa musí zbaviť francúzskeho kouča.

Is it time for Wenger to say au revoir to Arsenal, or are the players to blame for their recent shortcomings?

Posted by Sky Sports on Monday, February 29, 2016

Arsenalu patrí priebežne tretie miesto s 51 bodmi, Tottenham má o tri a vedúci Leicester o päť bodov viac. Štvrtý Manchester City má 47 bodov a zápas k dobru.

"Ak Manchester City nevyhrá Premier League a dokážu to Tottenham alebo Leicester, potom Arséne Wenger musí odísť. Ak sa posadíte pred týchto fanúšikov, lojálnych priaznivcov Arsenalu, poviete im pred začiatkom sezóny, že nepotrebujete žiadne posily a v boji o titul skončíte za Leicestrom a Tottenhamom, potom neviem, ako je možné tie slová ospravedlniť. Ak by ligu vyhral Manchester City, Wenger môže povedať, 'patria im všetky peniaze sveta, môžu si kúpiť kohokoľvek, ak by som priviedol hocikoho, zmenilo by to niečo výrazným spôsobom?' Ale ak triumfuje Leicester alebo Tottenham po tom, čo povedal, že nepotrebuje nových hráčov, neviem, ako by si mohol udržať svoje miesto," vyhlásil Merson, ktorý hrával za Arsenal v rokoch 1985 - 1997 a ako ofenzívny univerzál dosiahol 78 gólov.

The former Arsenal star puts the boot in on the Frenchman.

Posted by Mirror Football on Monday, February 29, 2016

Dvadsaťjedennásobný anglický reprezentant Merson (1991 - 1998) nepovažuje za výnimočný počin ani to, že Wenger počas 19 doterajších sezón na lavičke "kanonierov" zakaždým doviedol svoje mužstvo do elitnej štvorky Premier League.

"Ľudia môžu povedať, že nejestvuje nikto lepší, ale sú tisíce trénerov, ktorí by mohli prísť do Arsenalu a skončiť v prvej štvorke. Tisíce koučov by prišli do Londýna a povedali 'nedávajte mi ani penny, ale ak dostanem Arsenal do Top 4, zaplaťte mi 10 miliónov libier'. Každý tréner na svete by to zobral," uzavrel Paul Merson.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Merson: Ak uspeje Leicester alebo Tottenham, bude musieť Wenger odísť