Memoriál V. Ježka - Na úvod prehra SR "18"

SITA|21. aug 2007 o 21:04

NYMBURK 21. augusta (SITA) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov prehrali v utorok vo svojom úvodnom vystúpení na 14. ročníku medzinárodného turnaja Memoriál Václava Ježka v zápase základnej ...

NYMBURK 21. augusta (SITA) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov prehrali v utorok vo svojom úvodnom vystúpení na 14. ročníku medzinárodného turnaja Memoriál Václava Ježka v zápase základnej B-skupiny na štadióne v českom Mnichovom Hradišti s rovesníkmi z Turecka 0:1 (0:1). Jediný gól strelil v 27. min Torun Tunay. Zverenci trénera Bohumila Andrejka nastúpia v stredu 22. 8. o 17.00 h v Rejšiciach proti tímu Švédska a v piatok 24. 8. proti výberu Ukrajiny.

Tradičné podujatie v Českej republike, ktorého centrum je v Nymburku, sa hrá za účasti ôsmich krajín vo dvoch štvorčlenných skupinách. Postup do sobotňajšieho finále si vybojujú víťazi skupín, o konečné 3. miesto budú hrať tímy na 2. priečkach.

 

Výsledky - Memoriál Václava Ježka - utorok - súhrn:


A-skupina:

Česko - Poľsko 2:1

Nórsko - Malta 2:1


B-skupina:

Švédsko - Ukrajina 3:3

Turecko - Slovensko 1:0 (0:0)

Gól: 27. Torun Tunay, rozhodoval: Hrubeš (ČR), 200 divákov

Zostava SR "18": Repiský - Cs. Kovács, Božoň, Bučák, T. Košút - Kolčák (77. M. Guldán), F. Kiss - Valenta (56. Zvala), A. Urban (22. Vlasko), E. Ľupták - Gajdošík (41. Krupa)


Bohumil Andrejko (tréner SR "18"): "V prvom polčase boli Turci lepším tímom, hrali kombinačne, dôrazne, agresívne, pôsobili veľmi dynamickým dojmom. Napriek tomu mohli Gajdošík i Ľupták skórovať. Bohužiaľ, po necelej polhodine hry sme inkasovali, keď po zaváhaní obrany vybehnuvší brankár Repiský stihol ešte na hranici šestnástky vyraziť prvú strelu súpera, ale následný lob skončil v jeho opustenej bránke. Po zmene strán sme Turkov donútili k chybám, ktoré sme však nepotrestali. Zvala a opäť Ľupták boli sami pred súperovým brankárom a strelu Vlaska vykopávali obrancovia Turecka z bránkovej čiary do bezpečia. Český rozhodca Hrubeš nás viacerými verdiktmi doslova ´zarezal´, a to najmä vtedy, keď najskôr ponechal výhodu a potom nepochopiteľne zastavil prienik unikajúcej dvojice našich hráčov na osamoteného brankára súpera. Nevzdávame sa, v stredu proti Švédom chceme v druhom vystúpení na turnaji už zabodovať.“


Zostávajúci program turnaja:

Streda, 22. augusta (všetky zápasy o 17.00 h):

A-skupina: Česko - Malta (Přelouč), Poľsko - Norsko (Úvaly)

B-skupina: Švédsko - Slovensko (Rejšice), Ukrajina - Turecko (Dobrovice)


Štvrtok, 23. augusta (voľný deň)


Piatok, 24. augusta (všetky zápasy o 16.30 h)

A-skupina: Česko - Nórsko (Čelákovice), Poľsko - Malta (Lysá nad Labem)

B-skupina: Švédsko - Turecko (Nový Bydžov), Ukrajina - Slovensko (Bělá pod Bezdězem)


Sobota, 25. augusta:

Zápas o 3. miesto (14.00 h): 2. tím z A-skupiny - 2. tím z B-skupiny (Mnichovo Hradiště)

Finále (16.00 h): víťaz A-skupiny - víťaz B-skupiny (Český Dub)


Nachádzate sa tu:
Domov